Kokunun Kaynağı DSİ Sorumluluğundaki Dereler

Sav bölgesinde Isparta'ya gelenlere 'hiç de hoş gelmedik' dedirten kötü kokunun en önemli sebeplerinden birisi de DSİ'nin sorumluluk alanındaki dereler...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2015 17:06
Kokunun Kaynağı DSİ Sorumluluğundaki Dereler

Sav bölgesinden Isparta'ya giriş yapanlar ya da geçiş yapanların 'pis kokulu Isparta' düşüncesine kapıldıkları kötü kokunun 4 nedeni bulunuyor.

Isparta Belediyesi Sıvı Atık Tesisi'nden arıtılmış suyun açıktan bırakılması ve arıtmada biriken çamur, Deri OSB sanayi atıkları ve biriken çamur, Sav Kasabası evsel atıkları ve DSİ'ye ait derelerin ıslah edilmemesi.

Akdeniz Gazetesi muhabiri dün bölgede DSİ'nin görev sahasındaki DSİ'ye ait dereleri görüntüledi.

Deri OSB, Isparta Belediyesi şehir arıtması ve Sav Kasabası atıklarının Karacaören'e doğru akıtıldığı derelerin durumu içler acısı. Acilen ıslah projesine ihtiyacı olan derelerde sıvı atıkların akarak gitmesi artık neredeyse mümkün değil.

Çamur, katı atıklar ve benzeri nedenlerle tıkanan derelerin bazı yerlerinde akıntı olmaması nedeniyle pis suların biriktiği gözlemleniyor.

DSİ 18.Bölge Müdürlüğü'nün Karacaören'e kadar giden bu derelerde Eğirdir Yolu üzerindeki Modülmer Fabrikası önüne kadar ıslah çalışması yaptığı ancak oradan sonra Aliköy, Yazısöğüt, Sav yolu güzergahındaki derelerde ise henüz herhangi bir çalışma yapmadığı belirtildi.

Islah edilmeyen derelerden akmayan atık sular da çevrede kötü kokuya neden oluyor.

DSİ'nin sorumluluk sahasındaki derelerin ıslahını gerçekleştirirken açıktan akan Isparta şehir arıtması ve Deri OSB sanayi atıklarının da kapalı sisteme alacak yatırımın yapılabileceği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.