Kolaya Kaçmak Tarımı Bitiriyor

Kolaya Kaçmak Tarımı Bitiriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2017 17:37
Kolaya Kaçmak Tarımı Bitiriyor

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın hafta sonunda Koçtepe Köyü halkı ile bir araya geldi. Günaydın’ın gündeminde tarım vardı.  

Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım’ın torununun sünnet düğününe katılan ve burada köy halkı ile sohbet eden Başkan Günaydın, köylüye ait tarım yapılan 4 bin dönümlük arazinin sanayi alanı olarak alınmak istenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Günaydın, “Sanayi yapılabilecek çok daha iyi yerler varken, bu yer köy halkının elinden alınmak isteniyor. Bu üretimin, köyümüzün ve geleceğimizin karartılmasıdır. Zirai ürün alınamayan ve yamaçlı yerlerde bu iş yapılmalıdır. Bu kolaya kaçarak geleceği yok etmektir. Bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Organize sanayinin hemen üstünde hafif yamaçlı çok geniş yerlerimiz var, orada ziraat da olmuyor. Kolaya gitmekle ülkenin tarımına zarar veriliyor” diyerek bir an önce bu hatadan dönülmesi gerektiğine işaret etti. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın hafta sonu merkez, ilçe ve beldelerdeki düğün davetlerine katıldı. Bu davetlerden birisi de Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım’ın torununun sünnet düğünüydü. Başkan Günaydın ve MHP İl Başkanı Yalçın vatandaşlarla uzun süre sohbet etti ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Köy halkı organize sanayi bölgesi civarında bulunan ve tarım arazisi olarak kullandıkları 4 bin dönümlük alanın sanayi içine alınmak istenmesinden duydukları rahatsızlıklarını dile getirerek, konuya ilişkin girişimlerde bulunulmasını istediler. 

Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım “Başkanımın bizlerle ilgilenmesine teşekkür ediyorum. Bizim buğday tarlalarımızın, sebze tarlalarımızın, ağaçlık alanlarımızdan oluşan arazilerimizin organize sanayiye gideceğini duyduğumuzdan beri bütün köy halkı olarak üzüntüdeyiz. Haberi aldığımız andan bu yana başta siyasilere, vekillere, avukatlara durumu anlattık ama bir çare bulunmuyor gibi oluyor. Buranın tarım arazisi kalması için büyüklerimizden yardımlarını bekliyoruz” dedi.  

Koçtepe Köyü sakinlerinin samimi, dostluk içerisinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları ziyaretlerde önemli bir konunun gündeme geldiğini söyledi. Günaydın, “Bu köyümüzün büyük bir sorunu var. Bunun dikkate alınması lazım. Köylümüzün gelecekte istikbali olan 4 bin dönümlük düz bir alanda tahıl ambarı var. Sanayi yapılabilecek çok daha iyi yerler varken, bu yer köy halkının elinden alınmak isteniyor. Şehirci bir mimar olarak bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Organize sanayinin hemen üstünde hafif yamaçlı çok geniş yerlerimiz var ve orada ziraat da olmuyor. Arıtma tesisi ve diğer konularla ilgili olarak arazinin hafif meyilli olması çok güzeldir, doğrudur. Düz arazinin köy halkının elinden alınarak kolaya gidilmek isteniyor. Evet kolaya gitmekle ülkenin tarımına zarar veriliyor. Avrupa’dan, Amerika’dan zirai ürün, tahıl ithal ediyoruz, bunun yanında da 4 bin dönümlük bir zirai alanı da yok ediyoruz. Bu üretimin, köyümüzün ve geleceğimizin karartılmasıdır. Zirai ürün alınamayan ve yamaçlı yerlerde bu iş yapılmalıdır. Bu kolaya kaçarak geleceği yok etmektir. Vatandaşlarımızın her biri yanıp tutuşuyorlar. Bu konunun birkaç arkadaşın yanlış isteğiyle, siyasi güç ve etkiyle sulu tarıma da müsait olan bu 4 bin dönümlük tahıl ambarı sayılan arazinin yok edilmesi büyük çapta cinayettir. Bunun çok ivedilikle düzeltilmesi lazım. Koçtepe köy halkı konuyu mahkemeye taşımış ve direniyor. Bence bunu direndirmelerine gerek yok bir an önce bundan vazgeçip o bahsettiğimiz diğer tarım arazisi olmayacak yere yapılmalıdır. Atalarımız ovaları boş tutup şehirleri yamaçlara kurardı. Selçuklu, Osmanlı hep bunu uygulamıştır. Biz yeni teknolojik dönemde bunları biliyoruz. İlgililerin bir an önce bu konuyu ele almalarını ve mahkeme olayından da vazgeçilmesini diliyorum. Bu yanan tutuşan, üzülen, 4 bin dönümün sahibi olan Koçtepelileri de istikbale açık tutmak lazım. Sonra kırsal alandan, şehre göç oluyor deniyor. Bu araziler ellerinden alınırsa ne olacak. Artık köylerimize daha fazla önem verilip bu göçlerinde önlenmesi gerek. Bu araziyi Koçtepelilerin kullanımına açmak lazım, ellerinden almamak lazım. Gelecek ziraatta, üretimde. Koçtepe Köyü muhtarı ve halkının yanıp tutuşmasını haklı buluyorum” şeklinde konuştu.  

Koçtepe Köyünü ziyaret ettiklerini ve sorunları dinlediklerini kaydeden MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Önemli meseleleri, gündemleri var. En kısa zamanda olumlu bir şekilde çözülür. Her zaman bize yakınlık gösteren hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum”  ifadesinde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum