Komandolar Kuzey Irak'a İndiriliyor

Çukurca'da da sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun hava hareketliliği başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 11:04
Komandolar Kuzey Irak'a İndiriliyor

Çukurca'da da sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun hava hareketliliği başladı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki PKK saldırısında şehit olan 24 mehmetçik Van'dan memleketlerine uğunlanırken, Çukurca'da da sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun hava hareketliliği başladı.

Heronların tespit ettiği bölgelere Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan ve Çukurca 20'nci Sınır Jandarma Tugay'ından özel eğitimli komandolar indirildi. Kobra helikopterleri de sürekli Kazan Vadisi bölgesine bomba yağdırdı.

Çatışmanın ardından dün geceyi sessiz geçiren Hakkari'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca İlçesi sabaha helikopter sesiyle uyandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Skorksky tipi helikopterlerle Kavuşak, Işıklı ve Kazan Vadisi bölgesine özel eğitimli komandolar taşındı. Skorskylerin hemen ardından 2 Kobra helikopteri Haskel Dağları üzerinden geçip Zap Vadisi boyunca bölgeye bomba yağdırdı.

Bu arada Çukurca semalarında Üzümlü ve Sivritepe üs bölgesinin üzerinde heronlar gözlendi. Heronlar bu bölgede keşif yaparak Kuzey Irak'a yöneldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum