Kombi Dolandırıcıları Yakalandı

Kombi Dolandırıcıları Yakalandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2022 11:04
Kombi Dolandırıcıları Yakalandı

Isparta Zafer Mahallesi’nde ikamet eden M.K. kombisinin arızalanması sebebiyle internet ortamından kombi bakım ve tamiri ile ilgili araştırma yaparak arama motorunda ilk çıkan internet sitesinde gördüğü ve dolandırıcılar tarafından kullanılan telefon numarasını aradı.

Gerçekleşen telefon görüşmesinde; şüpheli S.Z. mağdur M.K. nin adresini alarak ve uygun bir fiyatta anlaşarak telefon görüşmesini sonlandırdı. 

19.01.2022 günü şüpheli S.Z nin yönlendirmesiyle şüpheliler E.G. ve B.Y. mağdur şahsın Zafer Mahallesi’ndeki ikametine gitti.

Kombiyi tamir ediyor ve arızayı gideriyor gibi parça takıp çıkaran şüpheliler, belli bir süre sonra kombinin bakımını tamamlandığını söyleyip mağdurdan önceki pazarlıktan kat kat fazla para isteyip ve parayı alarak ikametten uzaklaştı.

Kombideki arızanın devam ettiğini fark eden mağdur şahıs, soluğu emniyette aldı.

ŞAHISLAR KISKIVRAK YAKALANDI

Emniyet ekipleri, yapılan araştırmalarda şüphelilerin S.Z., E.G. ve B.Y. isimli şahıslar olduğunu tespit etti. Şüphelilerin toplamda 65 suç kayıtlarının bulunduğu, bu suçlarının genelinin aynı yöntem ile işlenen dolandırıcılıklar olduğu öğrenildi. Şüpheli şahıslar, Isparta polisi tarafından kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.

 Isparta Emniyet Müdürlüğün’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Son zamanlarda bu tür olayların İlimizde artması sebebi ile vatandaşlarımızın sosyal medya ve internet ortamından verilen reklamlara karşı daha duyarlı olmaları, emin olmadıkları telefon numaralı ile görüşmemeleri, her firma, kurum yada kuruluşun resmi 444*** ya da 0850********* kurumsal kimliğe tahsisli numaralarını kullanmaları, işlem sonrası makbuz, dekont vb. resmi belgeleri istemeleri, ayrıca şehrimizin güvenliğinin sağlanması için çalışmalarımızda çokça istifade ettiğimiz WhatsApp ve BİP tabanlı 0505 318 32 44 numaralı hattımıza yazılı olarak gönderilen ihbar ve bildirimlerin titizlikle değerlendirildiğini bir kez daha siz değerli hemşehrilerimize duyurmak isteriz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.