Kompozit Vadisi İçin Destek İstedi

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) yönetim kurulu üyeleri çevre illerdeki TUSKON üyesi dernek ziyaretleri kapsamında Burdur Tüccarlar ve İşadamları Derneği (BUTİAD) yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Kompozit Vadisi  İçin Destek İstedi

KOVİSAD Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette dernekleri çalışmaları hakkında karşılıklı bilgilendirmeler yapıldı.

Görüşmede ISİAD’ın Kompozit Vadisi Projesinden bahseden ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, BUTİAD Yönetim Kurulundan ve Burdurlu iş adamlarından projeye destek vermelerini istedi. Projenin sadece Isparta’yı değil tüm bölgeyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Pınarcı, şunları söyledi: “Kompozit Vadisi” başlığında kurulacak organize sanayi bölgesinde hammaddenin (karbon elyaf) kompozit sektöründe kullanılabilmesi için dönüştürülmesinden sorumlu tesisler (dokuma, prepeg gibi) ile kompozit ileri malzemeler üreten tesislerin (rüzgar türbini kanatları, basınçlı kaplar, otomotiv, denizcilik, petrol platformları gibi endüstriyel uygulamalara dönük firmalar) konumlandırılması söz konusu olacaktır.

Kompozit gibi ileri teknoloji ürünü bir malzemenin Türkiye’de üretilmesi, kuşkusuz çok önemli bir başarıdır. Ancak bu başarının asıl önemli yönü, kompozite dayalı ürünlerin üretiminin hem endüstriyel alanda hem de bilimsel kurumlarda yeni teknolojik buluş ve açılımlara yol açabilecek olmasıdır. Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar ülkenin “kompozit” ürünler alanında “üretim merkezi” olmasında belirleyici olacaktır.

Isparta’da kurulacak Kompozit Vadisi bu açılımın en büyük yatırımıdır. Bu yatırım içerisinde aynı zamanda ciddi bir mesleki eğitim altyapısı da planlanmıştır. Meslek lisesi ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı teknik ve mühendislik bölümleri ile KOVİSAD kendi elemanını kendisi yetiştirecek bir potansiyele sahip olacaktır.

Ayrıca komşu illerdeki TUSKON üyesi derneklerle görüşüp bölgesel bir İş Geliştirme Platformu oluşturmayı düşünüyoruz.
BUTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Aktan bu projeyi sonuna kadar destekleyeceklerini ve her türlü yardıma da hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.