Kompozit Vadisi Projesini Anlattı

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği TUSKON üyesi derneklere olan ziyaret programları kapsamında Afyon Hür Sanayici ve İş Adamları Derneğini (HÜRSİAD) ziyaret etti.

Yayınlanma:
Kompozit Vadisi Projesini Anlattı

KOVİSAD Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette dernekleri çalışmaları hakkında karşılıklı bilgilendirmeler yapıldı. Görüşmede ISİAD’ın Kompozit Vadisi Projesinden bahseden ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, HÜRSİAD Yönetim Kurulundan ve Afyonlu iş adamlarından projeye destek vermelerini istedi.

Projenin sadece Isparta’yı değil tüm bölgeyi yakından ilgilendirdiğini söyleyen Pınarcı, şunları söyledi: “Kompozit Vadisi” başlığında kurulacak organize sanayi bölgesinde hammaddenin (karbon elyaf) kompozit sektöründe kullanılabilmesi için dönüştürülmesinden sorumlu tesisler (dokuma, prepeg gibi) ile kompozit ileri malzemeler üreten tesislerin (rüzgar türbini kanatları, basınçlı kaplar, otomotiv, denizcilik, petrol platformları gibi endüstriyel uygulamalara dönük firmalar) konumlandırılması söz konusu olacaktır.

Kompozit gibi ileri teknoloji ürünü bir malzemenin Türkiye’de üretilmesi, kuşkusuz çok önemli bir başarıdır. Ancak bu başarının asıl önemli yönü, kompozite dayalı ürünlerin üretiminin hem endüstriyel alanda hem de bilimsel kurumlarda yeni teknolojik buluş ve açılımlara yol açabilecek olmasıdır. Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar ülkenin “kompozit” ürünler alanında “üretim merkezi” olmasında belirleyici olacaktır.

Isparta’da kurulacak Kompozit Vadisi bu açılımın en büyük yatırımıdır. Bu yatırım içerisinde aynı zamanda ciddi bir mesleki eğitim altyapısı da planlanmıştır. Meslek lisesi ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı teknik ve mühendislik bölümleri ile KOVİSAD kendi elemanını kendisi yetiştirecek bir potansiyele sahip olacaktır.

Ayrıca komşu illerdeki TUSKON üyesi derneklerle görüşüp bölgesel bir İş Geliştirme Platformu oluşturmayı düşünüyoruz. Bu derneklerimize üye olan binlerce firmayı bir araya getirip tanıştırma ve birbirleri ile alışveriş yapmalarını sağlamak istiyoruz.

HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler de ISİAD’ın faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyledi. Özellikle Kompozit Vadisi Projesi’ni çok önemli bulduklarını ve bu projenin hem bölgeye hem de ülkemize önemli bir katma değer oluşturacağını ifade eden Diler, bölgesel İş Geliştirme Platformu fikrine de oldukça sıcak baktıklarını ve gerekli desteği ve katılımı sağlayacaklarını ifade etti.

HÜRSİAD Kadın Komisyonu Başkanı Mimar Zeynep Genelioğlu da ISİAD Kadın Komisyonu üyeleri ile Antalya’da (AGİT) bir toplantı gerçekleştirip ortak hareket etme kararı alacaklarını söyledi. Son olarak HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Diler ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.