Kompozit Vadisi Projesini Anlattı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Arama Konferansı’na ISİAD Yönetim Kurulu ve Genç Komite Üyeleri de katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2013 13:36
Kompozit Vadisi Projesini Anlattı

Afyonkarahisar’da Korel Termal Otel’de yapılan ve bölgede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ESİDEF delegelerinin yoğun ilgi gösterdiği Arama Konferansının, özellikle motivasyon açısından son derece verimli geçtiği gözlendi. 8. Arama Konferansı’na TUSKON Genel Sekreteri Dr. Mustafa Günay, ve Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

ESİDEF’in 8. Arama Konferansı’na katılan Ege ve Batı Akdenizli patronlar: “Alternatif Yeni Pazarlar” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, gelişen ve sürekli değişen dünyada sivil toplum örgütlerinin her geçen gün öneminin arttığını ve bu sorumluluk ile yürümenin öneminin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Bu tür organizasyonların da söz konusu değerlendirmeler için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Özkara, ‘‘Global ekonominin aksine Türkiye’de belirsiz bir ekonomik ortam yok. Önümüzdeki yıllarda bazı küçük iniş-çıkışlar olabilir. Ancak genel eğilim olarak yukarıya doğru bir seyir olacaktır. Devam eden büyüme işlerimiz açısından tabii hale geldi.

Büyüme fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Orta ölçekli şirketlerimiz de bölgede çok daha hâkim duruma gelecek. ESİDEF bugün 39 dernek ve 9500 üyeye ulaşmıştır. Federasyon olarak bölgemizin stratejik konumu ve potansiyelini göz önünde bulundurarak, bir yandan iş adamlarımızın yurt dışına açılmalarını sağlarken bir yandan da hali hazırda ihracat yapan iş adamlarımızın iş hacmini yükselterek hem bölge ve ülke ekonomisine katkı da bulunuyor hem de istihdamı arttırıyoruz.

İşadamları olarak bizler her zaman ticaretimizde ve üretimimizde en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Böylelikle hem daha yüksek marjlarla çalışır, daha kaliteli üretim yapar, ürettiklerimizi de daha makul ve rekabet edebilir seviyelerde satarız. Sonuç olarak ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamış oluruz. Bu doğrultuda alternatif yeni pazarlar arayışına girmeliyiz. İşte bizim üzerimize düşen görev de budur.’’ dedi.

“İş Adamlarımızı Dünyaya açmak için sürekli projeler geliştiriyoruz’’
Arama Konferansına konuşmacı olarak katılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Günay, konfederasyon olarak kuruluş amaçlarının en önemlisi olan üyelerini dünya ile entegre etme konusuna değinirken ‘‘ TUSKON ile birlikte Türkiye de işadamlarının yurt dışına açılmaları noktasında yeni bir ivme yakalanmıştır. Bu hareketlenmeyi her geçen gün daha üst seviyelere çıkarmak için sürekli projeler geliştiriyoruz.

Yapmış olduğumuz dış ticaret köprülerinde, ülkemizde ağırladığımız devlet başkanları ile gerçekleştirilen ticaret forumlarında, yurt dışına gerçekleştirdiğimiz iş gezilerinde hep bu hedef doğrusunda hareket ediyoruz. İnanıyoruz ki Dünya ile rekabet edebilir seviyeye gelen her üyemiz, ülkemize katma değer sağlayacak işler yapabilir. İşte biz de Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum örgütü olarak bu sorumluluğun bilinci ile işadamlarımıza vizyon olmak istiyoruz. ‘’dedi.

Arama Konferansının sonunda ESİDEF’e üye derneklerin başkanlarının katıldığı başkanlar toplantısı yapıldı. Toplantıda Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, derneğin ‘Kompozit Vadisi’ Projesinin detaylarını diğer dernek başkanlarıyla paylaşarak desteklerini aldı.

Arama konferansı da işadamlarına seslenen Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt ‘‘Düşen birim maliyetler sayesinde dünyada enflasyon da azaldı. Biletsiz uçuş, büyük tonajlı ama hızlı gemi ve uçaklar gibi verimlilik artışları ile nakliye kolaylaştı. Enflasyon hedeflemesinin kör ettiği merkez bankaları enflasyon düşük seyrediyor diye para politikalarını da gevşek tuttu.

Artan enerji maliyetlerine rağmen birim maliyetler gerileyebildi. Her şeye rağmen her türlü duruma hazırlıklı olmamız lazım. Çünkü ekonomide yanılmalar çok olur. Bu dönemin en büyük anahtarı karlılık değil ciroyu arttırmaktır. Bu Pazar payını arttırdığını ve doğru fiyat politikası ile hareket ettiğini gösterir. Böylelikle gidişat açısından doğru yolda ilerlediğimizin farkına varırız. ’’dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.