Komşuları Muhbir Yapacaklar

Başbakan Erdoğan’ın “Öğrenci Evleri” açılımına bir tepki de TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’den geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2013 21:19
Komşuları Muhbir Yapacaklar

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AKP hükümetini eleştirdi. Başbakan Erdoğan tarafından “Öğrenci Evleri muhafazakâr demokrat yapımıza ters” açıklamasını hatırlatan Öner, “Mızrak artık çuvala sığmıyor” dedi.

TEK DİKTATÖR
AKP hükümetinin ayrıştırıcı politikalarının ulaştığı boyutu göstermesi açısından “Öğrenci Evleri” tartışmasının çok önemli bir gösterge olduğunu belirten Öner, “Mızrak artık çuvala sığmıyor. Başbakan, Bakanlar Kurulu’na danışmadan, ilgili Bakanın haber olmadan, hukukçularla görüşmeden, halk adına kendi kişisel görüşlerini dayatıyor. Yaşam tarzlarına müdahale ediyor” dedi. 12 Eylül dönemine göndermede bulunan Ali Haydar Öner, “O dönemde üst kattakiler halı çırptıkları zaman alt kattaki polis veya asker kişiler onlara terörist muamelesi yaptılar. Bunu biliyoruz. Benzeri durumlarla mı karşı karşıya kalacağız? Hadi o zaman 5 generalin darbe dönemiydi! Şimdi tek Mareşalin diktatörlük dönemiyle karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı. Hükümetin öğrencilere bakış açısının Gezi olaylarıyla birlikte değiştiğini vurgulayan Öner, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in sözlerini de eleştirdi.

GENÇLERE PKK’LI MUAMELESİ YAPIYORLAR
Güler’in Öğrenci Evleri’nin PKK denetiminde olduğunu ima eden sözlerini hatırlatan Öner, “İçim sızlayarak söylüyorum ama Sayın İçişleri Bakanı, ‘PKK gençlerimizi kullanıyor’ diyor. Şimdi bir de gençlerimize PKK’lı muamelesi yapıp, evlerini mi basacağız?” dedi. Gençlere haksızlık yapılmasına CHP’nin izin vermeyeceğini belirten Ali Haydar Öner, “gençlerimizin evlerine hangi hukuki gerekçelerle, hangi ahlaki gerekçelerle girilecek? Hangi evlere müdahale edilecek?” diye sordu.

KOMŞULARI MUHBİR YAPACAKLAR
Hayat tarzına müdahalenin çok vahim sonuçları olacağını dile getiren Öner, komşuluk hukukunun tehlike altında olduğunu, Başbakanın büyük bir sorumsuzluk içinde hareket ettiğini ifade etti. AKP iktidarın, komşuları birbirine düşürecek adımlar attığına vurgu yapan Ali Haydar Öner, “Komşuları ‘tencere-tava çalıyor’ diye şikâyet eder duruma getirdiler, şimdi de “kızlı-erkekli yaşıyor” diye şikâyet etsinler istiyorlar. Bu ihbarların kaçı gerçek, kaçı taciz amaçlı olacak? Halkı tedirgin etmesinler” dedi.
Gelinen noktada hükümete yakın çevrelerin Başbakana verdikleri desteği çektiklerinin altını çizen Öner, kabine içinde de çatlakların oluştuğunu söyledi.

YAZARLAR UTANÇ DUYUYOR, KABİNE ÇATIRDIYOR
Nazlı Ilıcak, Taha Akyol, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas gibi gazetecilerin AKP’ye kayıtsız şartsız destek vermenin pişmanlığı içerisinde olduklarının altını çizen Öner, “ ‘AKP’ye oy verdiğim için utanç duyuyorum, bunu ben bile izah edemem’ demeye başladılar. Başbakanın tavrını eleştiriyorlar, hukuk dışı buluyorlar, yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünüyorlar” diye konuştu.

Kabine içerisinde büyük çatlakların oluştuğunu da söyleyen Öner, açıklamalarını “Demek ki, bıçak artık kemiğe dayandı. Başbakan her seferinde “ağabey” dediği Arınç’ı bu kadar sert refüze edince o da dayanamaz oldu” diyerek tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum