Kömür, Dolar Kurbanı Oldu!

Kömür, Dolar Kurbanı Oldu!

Yayınlanma:
Kömür, Dolar Kurbanı Oldu!

Kömürcü Hasan Akdemir, kömür fiyatlarının aslında değişmediğini ancak, hem dolar kurundaki yükselmeden hem de akaryakıt fiyatlarının artmasından dolayı kömürün vatandaşa maliyetinin arttığını söyledi. 

Kış aylarının yaklaşması ve havaların iyice soğuması ile derinden hissedilen ısınma ihtiyacı insanların kömür depolarına akın etmesine neden oluyor. 

Kömürdeki fiyat artışının dolar kurundaki artışın sebep olduğunu ifade eden Kömürcü Hasan Akdemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şehrimize doğalgaz’ın gelmesi ile birlikte kömür satışlarımızda ciddi oranda düşüş oldu. Onun için aslında kömür fiyatlarına zam yapmadık. İthal Kömürü peşin 300 dolar, taksitle ise 310 dolardan satıyoruz. Fakat, son aylarda dövizde yani dolar ve euroda ciddi bir yükselme meydana geldi. Bu da otomatikman kömür fiyatlarına yansıdığı için fiyatın yükselmesine neden oldu. Bizden kaynaklanan bir durum söz konusu değil. 

“VATANDAŞ DOĞALGAZ GELECEK 

DİYE AZ KÖMÜR ALIYOR” 

Vatandaşlar veya site yönetimlerinin çoğu yaz aylarından kömür bağlantılarını yaptı ve kömürlerini aldı. Ancak, şuanda doğalgaz gelecek diye kömür bağlantısı yapmayıp da hala doğalgazı bağlanmayan konut ve sitelere kömür satışı yapıyoruz. Tabi bunlar da sezonluk değil küçük miktarlarda oluyor. Örneğin vatandaş kendi evi için eskiden 5 ton alıyorsa doğalgaz gelecek diye veya doğalgaz bağlanana kadar idare etsin diye 1 ton kömür alıyor. 

“BU GİDİŞLE KÖMÜRÜ ŞEHRİN 

VAROŞLARINA SATACAĞIZ” 

Bu da ilimize doğalgaz’ın gelmesi ile kömür satışının her geçen gün yavaş yavaş azalmasına neden oluyor. Herhalde bundan böyle bizler kömürleri şehrin varoşlarına satacağız. Tabi onlara da sobalık ithal veya yerli kömür satacağız. Kalorifer kömürü satışları bitecek gibi görünüyor. 

“KÖMÜRE DÖNÜŞ HER ZAMAN 

İHTİMAL DAHİLİNDE” 

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Şimdi doğalgaz da doğalgaz deniliyor. Evet, şuna doğalgazla ısınmak belki ucuz olabilir. Ancak, biz bilindiği gibi ülke olarak doğalgaz da dışa bağımlıyız. Yani, doğalgazı Rusya, İran gibi ülkelerde alıyoruz. Örneğin, Akdeniz bölgesi tarafının doğalgazı İran’dan geliyor. Eğer, bu ülkelerle savaş ve benzer olumsuzluklar yaşarsak ve bu ülkeler doğalgazımızı keserse büyük bir ısınma problemi ile karşı karşıya kalabiliriz. İşte o zaman ben vatandaşların tekrar kömüre döneceğine inanıyorum. Bu kömüre dönme olayı doğalgaz tesisatını kömür + doğalgaz kullanımı yapabilecek şekilde tesisatını döşetenlerde daha çabuk olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum