Kömürü Kimler Yakabilecek...İşte Detayları

MÇK, Nisan ayında aldığı kömür yakımı yasağını dünkü toplantıda tekrar gündemine aldı. Kömür yasağının geçerli olduğu vurgulanan toplantıda kapsam genişletildi. Yeni karara göre Isparta’nın yarısından fazlası istediği takdirde kömür yakabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2014 10:06
Kömürü Kimler Yakabilecek...İşte Detayları

Isparta kamuoyu kömür yasağında son kararın ne olacağı konusunda uzun süredir merak içinde bekliyordu. İşte o kararı açıklamak üzere dün Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) yeniden toplandı. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren toplantı sonrası karar açıklandı. Karara göre kısaca kömürü sadece zenginler yakamayacak.

İŞTE MÇK’NIN KARARI

‘’21.04.2014 tarih ve 194 sayılı İlimiz Mahalli Çevre Kurulu kararının 3. maddesinin (a) bendinin değerlendirilmesinin görüşülmesi neticesinde; İlimizde doğalgaz ulaşan her mahallede;

1- 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması Hakkında Kanun’dan yararlananların oturduğu konutlar,

2- 3294 Sayılı ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu’ndan yararlananların oturduğu konutlar,

3- Evinde tek emekli maaşından başka geliri olmayan emekliler,

4-Son 3 yıl içinde iflas edenler,

5-Son 1 yıl içinde icra dairesinden ödeme emri alanlar,

6-Asgari ücretliler,

7-İşsizler,

8-Satın alma gücü düşük olanlar,

9-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden sosyal destek ve sosyal yardım alanların oturduğu konutlar da Mahalli Çere Kurulu’nun önceki kararlarında belirtilen değerleri koruyan yakıt türlerini seçmekte serbest olmalarına karar verilmiştir…’’

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Vali Yardımcısı ve Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) Başkanı Tahir Demir, alınacak kararların Isparta’nın tüm kesimlerince merakla beklendiğini söyledi. Bu anlamda bu konuda bir hayli istişarelerde bulunduklarını açıklayan Demir, ‘’Bir önceki kararımız bazı kesimlerce dava konusu edildi. Bu kararımızda dava süreci devam ediyor. En önemlisi bu davanın devam ettiği süreçte Isparta İdari Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma talebinin reddine dair karar Antalya Bölge İdari Mahkemesi’nde önce ortadan kaldırıldı. Daha sonra açılan ikinci davada yürütmenin durdurulması talebinin reddine ilişkin karar bu sefer uygun görüldü. Yürütmenin durdurulması talebi reddedildi. Dolayısıyla Nisan ayında aldığımız kömür yasağı kararımız halen yürürlükte.

ZİHİN KARMAŞASI OLMASIN!

Bu konuda kimsenin zihin karmaşası, hukuk merhumu kargaşası ortaya çıkarması gerekmemektedir. Her şey ayan beyan ortadadır. Türkiye hukuk devletidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum