Konuşan Eller

Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu İşaret Dili Kursuna katılan Konuşan Eller Grubu, toplum içinde bulunan işitme engellilere dikkat çekmek için kısa film çekimlerine başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 15:45
Konuşan Eller

Halk Eğitim merkezinde düzenlenen kursta bir ay gibi kısa bir sürede işaret dilini öğrenen ve toplum içindeki işitme engelli vatandaşların farkına varılması için çaba gösteren Konuşan Eller Grubu önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Kurs öğretmeni Merve Karaarslan, ‘Toplum içinde bulunan işitme engelli vatandaşlarımıza dikkat çekmek için güzel bir çalışma gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Yapacağımız kısa film ile toplum içerisinde fakat fazla dikkat edilmeyen işitme engelli vatandaşlarımızın orada olduklarını. Onlarında hayata tutunması gerektiğini amaçlıyoruz’ dedi.

İYİ İNSANLARIN TOPLANDIĞI BİR GRUP
Konuşan Eller Gurubunu tanımlarken iyi insanların bir araya toplandığı bir grup ifadesini kullanan Karaarslan, ‘Halk Eğitim Merkezinde kurs gören arkadaşlarımızın oluşturduğu bir gurup ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu guruba tamamen kendi istekleri ile bu çalışmada yer alıyorlar. u arkadaşlarımız işlerinden güçlerinden vakit ayırıp böyle bir çalışma içerisinde yer aldıkları için takdiri hak ediyorlar’ görüşlerine yer verdi.

‘İŞARET DİLİ KLİBİ’
Yapacakları klibi işaret dili ile çekeceklerini belirten Merve Karaarslan, ‘Yapacağımız kısa filmde işaret diline ve toplum içindeki işitme engellilere dikkat çekmeye çalışacağız. Umarız bu ekibin ve onca uğraşın sonucu hüsran olmaz vermek istediğimiz mesaj yerine ulaşır’ şeklinde konuştu.

‘İŞİTME ENGELLİLERDE OLAYLARI ANLAMALI’
Toplumdaki işitme engelli vatandaşların olayları duyamadığı için ortama yabancılık çekmemesi adına çalışmalar yapan Konuşan Eller Gurubu, herkesin işaret dilini öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Grup üyeleri ise, ‘Toplumdan kopmuş bi insan olmayı kimse istemez. Isparta’da işitme engelli vatandaşlar azımsanmayacak kadar fazla. Bu insanları hallerini anlata biliyor. Fakat biz anlayabiliyor muyuz? İşaret dilini anlamayan biri bu durumda engelli vatandaşımıza hiç bir şekilde yardım edemez. Oysa işaret dilini öğrense engelli vatandaşlara büyük yardımları dokunur’ dedi.

1 AYDA İŞARET DİLİ ÖĞRENİLDİ
Grup üyelerinin bir ay gibi kısa bir sürede işaret dilini öğrendiklerini belirten Merve Karaarslan, İşaret dili çok zor bir dil değil. Adı üstünde işaret. Zaten bildiğimiz terimleri kelimeleri, işaretlere dökecekler. Herkesin kolaylıkla öğrenebileceği fakat çok faydalı olabileceği bir konu’ İfadelerini kullandı.

KISA FİLM HER YERDE GÖSTERİLECEK
İşaret dili ile hazırlanan kısa filmin sosyal medya yerel ve ulusal TV’lerde yayınlanacağını belirten Karaarslan, ‘ Yapacağımız çalışma ile toplum içinde ama fark edilmeyen işitme engelli insanların var olduğunu anlatmaya çalışacağız. Umut ediyoruz ki çabalarımız boşa gitmez ve vermek isteğimiz mesaj adrese ulaşır’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.