Konya-Isparta Yolunda Can Pazarı

Beyşehir'den İzmir’e giden yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü 1 kişi de yaralandı. Ölen sürücünün yakınları kaza alanında görevlilere zor anlar yaşattı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 18:57
Konya-Isparta Yolunda Can Pazarı

Isparta-Konya karayolu Bahtiyar köyü yakınlarında Salı akşamı 21.30 saatlerinde yolcu otobüsü ile özel otomobilin çarpışması sonucu ölümlü ve yaralamalı kaza meydana geldi.

Beyşehir ilçesinin Doğanbey Kasabası’ndan hareket eden Ali Koyuncu (53)yönetimindeki 42 H 5042 plakalı yolcu otobüsü içerisindeki yolcularla birlikte Bahtiyar köyü girişine geldiği esnada İbrahim Kara yönetimindeki 32 YR 925 plakalı otomobile sol tarafından çarparak yoldan çıktı.

Önüne aldığı otomobil ile yaklaşık 50 metre sürüklenen otobüs tarlada durabildi. Kaza sonrası otomobil sürücüsü İbrahim Kara araç içerisindeki sıkışarak olay yerinde can verirken yanında yolcu olarak bulunan kayınbiraderi Ömer Yalçınkaya (48) ise yaralı olarak kurtuldu.

Otobüsün ön koltuğunda yolcu olarak bulunan bir bayanın ifadesine göre özel otonun aniden önlerine çıktığını ve çarpıştıklarını daha sonrada otobüsün kontrolünün kaybolarak yoldan çıktıklarını belirterek ‘Şoförümüzden Allah razı olsun otobüs devrilmesin diye çok uğraştı yoksa çok ölen olurdu’ şeklinde konuştu.

YAKINLARI ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
Uzun yıllar Fransa’da işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve zamanının hala bir kısmını yurtdışında geçiren İbrahim Kara’nın kazada öldüğünü duyan köylüleri ve yakınları hemen kaza yerine koştu. Öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizi geçirirken sağlık ekipleri kime yardımcı olacaklarına şaşırdı ve zor anlar yaşadı.

Kara’nın araç içerisindeki cenazesini görmek için direnen yakınlarını teskin etmek ise hiç kolay olmadı. Kazada yaralanan Ömer Yalçınkaya ambulansla önce Yalvaç Devlet Hastanesi’ne ardından da SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cenaze Yalvaç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otobüs sürücüsü Ali Koyuncu Jandarma tarafından gözaltına alınırken Doğanbey’den İzmir’e gitmekte olan ve kazanın şoku ile tarlalarda uzun süre bekleyen yolcular ise daha sonra başka bir otobüse bindirilerek yolculuklarına devam etti.

Kazada otobüs yolcularından hiç kimsenin zarar görmediği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nurettin Arkan Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.