Konyaspor 0-0 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Konyaspor ile Bursaspor birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 15:47
Konyaspor 0-0 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta mücadelesinde Konyaspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Konya Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı dengeli bir şekilde geçerken, ikinci yarıda ev sahibi Konyaspor daha etkili olan taraftı. Maçın son bölümünde ise Bursaspor galibiyet için yüklendi ancak bu çabalar da skoru değiştirmeye yetmedi.

Bursaspor'un flaş transferi Kenny Miller yedekler arasında başladığı maçta ikinci yarıda ilk kez yeni takımının formasını giydi.

Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 38'e yükseltirken, Konyaspor da puanını 15'e yükseltti.

MÜCADELE ÇOK GOL YOK...
Konya'da oynanan mücadelede iki takım da ilk yarıda pozisyona girmekte oldukça zorlandı. Ev sahibi takım uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışırken, Bursaspor hızlı ataklarla rakip kalede bazı tehlikeler yarattı. Konyaspor'un atakları Gracjciar önderliğinde gelişirken, geçtiğimiz sezona göre daha sağlam bir Konyaspor görüntüsü vardı.

Konyaspor ilk yarıda en net pozisyonunu da Grajciar ile yakaladı. Slovak oyuncu savunmanın arkasına atılan topa çok iyi hareketlendi, kaleci Ivankov zamanında kalesini terketti, ayaklarıyla dokunduğu top Grajciar'a çarptı ve top auta çıktı.

Konuk Bursaspor en net fırsatını ise Sercan Yıldırım ile yakaladı. Savunmanın arkasına atılan topu ceza sahası içinde kontrol eden Sercan, müsait pozisyonda sağ çaprazdan sert vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

İKİNCİ YARIYA KONYA HIZLI BAŞLADI...
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Konyaspor oldu. Ev sahibi takım özellikle ikinci yarının ilk 10 dakikasında Bursaspor kalesini ataklarıyla bunalttı. Kanatlardan yapılan ortalarla etkili olan Konya, son vuruşlarda etkisiz kaldı. Ziya Doğan etkisiz kalan Tazemeta'yı 59. dakikada kenara alırken, bir başka hücum oyuncusu Montano'yu sahaya sürdü. Montano hareketli futbolu ve şık paslarıyla etkili olsa da skoru değiştiremedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise takımını hareketlendirmek için 65 ve 69. dakikalarda iki değişiklik yaptı. 65. dakikada oyuna giren isim Bursaspor formasıyla ilk maçına çıkan Kenny Miller oldu. Sağlam ikinci hamlesinde ise Ergiç yerine Bekir Ozan'ı oyuna dahil etti. Bursaspor'da son oyuna giren isim ise Volkan Şen oldu. Volkan maçın son 16 dakikasında Sercan'ın yerine mücadele etti.

KONYA'DA YENİLER YOK...
Ev sahibi ekip Konyaspor'da yeni transferlerden lisansı yetişmeyen Alvaro Mejia Perez ve Kamil Zayatte'nin yanı sıra Irak Milli Takımı ile Asya Kupası'nda bulunan Basem Abbas ve kırmızı kart cezalısı Mahamoudou Kere takımdaki yerlerini alamadı.

Ev sahibi ekipte ara transfer döneminde takıma katılan Polonyalı milli kaleci Mariusz Pawelek, Musa Çağıran ve Ertuğrul Arslan ilk kez yeşil-beyazlı formayı giydi.

BURSA'DA DA NUNEZ VE KRITA YOK...
Bursaspor'da tedavisi süren Insua ile İbrahim Öztürk'ün yanı sıra Nunez ve Kirita da kadroda yer almadı. Konuk ekipte yeni transfer İskoç Kenny Miller, ilk 11'de şans bulamazken, teknik direktör Sağlam, oyuncuyu 18 kişilik kadroya dahil etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Sercan'ın sağdan ortasında ceza sahasında Batalla'nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
12. dakikada Musa'nın ceza sahası dışından şutunda top kalecide kaldı.
20. dakikada Robak'ın ara pasına hareketlenen Grajciar, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalesini terk eden İvankov, son anda topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
23. dakikada Vederson'un defansın arkasına uzun pasında topla buluşan Sercan, kaleciyle karşı karşıya durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı auta gönderdi.
26. dakikada Grajciar'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta altı pasta topa iyi yükselen Hakan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
29. dakikada Vederson'un soldan kullandığı köşe atışında Ömer'in penaltı noktasından kafa vuruşunda top auta gitti.
43. dakikada Ali'nin sağdan kullandığı köşe atışında Ozan'ın kafa vuruşunda kaleci Pawelek topu güçlükle kornere çeldi.
İlk yarı 0-0 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Musa'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta, altı pasta top Tazemeta'da kaldı. Tazemeta vurmakta gecikince, Bursaspor defansı tehlikeyi savuşturdu.
55. dakikada Ertuğrul'un ceza sahasına ortasında Robak'ın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.
65. dakikada Turgay'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
82. dakikada ani gelişen Konyaspor atağında topla birlikte ceza sahasına giren Ali Dere'nin sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Cemal Bingül, Kemal Yılmaz
Konyaspor: Pawelek, Erdinç, Tazemeta  (Dk. 59 Montano), Mehmet, Robak, Grajciar, Emre, Musa, Hakan, Adnan, Ertuğrul  (Dk. 80 Ali Dere)
Bursaspor: İvankov, Vederson, Sercan  (Dk. 74 Volkan), Serdar, Svensson, Batalla  (Dk. 65 Kenny Miller), Ömer, Ozan, Turgay, Ali, Ivan Ergic  (Dk. 69 Bekir Ozan)
Sarı Kartlar: Dk. 37 Turgay, Dk. 62 Serdar (Bursaspor) Dk. 56 Ertuğrul, Dk. 79 Grajciar, Dk. 83 Ali Dere (Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.