Kooperatiflerin Yeniden Ayaga Kalkması İçin!

Isparta’da konut fiyatları her geçen gün artıyor. Bunun için kooperatifçiler çözüm önerileri sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2011 18:42
Kooperatiflerin Yeniden Ayaga Kalkması İçin!

Konutların metre kare birim fiyatı 2 bin liradan satıldığını söyleyen Isparta Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı İbrahim Güler, “Ucuz konut üreterek ancak bu rakamlar aşağıya indirebilir” dedi.

Isparta’da yapı kooperatiflerinin yaklaşık 30 bin konut inşa ettiğini kaydeden Güler, “Bu konutlar fiyatları dengeledi” dedi.

Metre kare birim fiyatlarının düşmesi için Belediye’nin yeni imar sahası açması gerektiğine dikkat çeken Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta’da maalesef konut fiyatları arttı. Çünkü konutların metre kare birim fiyatı yaklaşık 2 bin liradan satılıyor. Bunun önüne geçmek için ucuz konutlar yapmak gerekiyor. Isparta’daki yapı kooperatiflerine baktığımız zaman yaklaşık 30 bin konut üretmişler. Bu da fiyatları dengelemiştir. Arz-talep meselesini korumuştur. Ancak şimdi arsa maliyetleri yüksek. Maliyetler fazla. Onun için kooperatif yapmakta eskisi gibi kolay değil. Burada yerel yönetimleri büyük işler düşüyor. Çünkü Isparta’da gerçekten arsa fiyatları çok fazla. Bu nedenle yeni imar sahaları açılması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.