Köpeği Vuran Şahıs Gözaltına Alındı

Gökçay civarındaki evinde beslediği kangal köpeğini, yan tarafında bulunan iş yeri çalışanı av tüfeğiyle vurarak yaraladı. Olay yerine gelen emniyet görevlileri köpeği vuran şahsı göz altına aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 16:39
Köpeği Vuran Şahıs Gözaltına Alındı

Ajans32'nin Özel Haberidir. İzinsiz Kullanılamaz

Olay Gökçay civarında oturan Cennet Tuğ’un evinin yakınında meydana geldi. Daha önce hiçbir saldırı vakası olmayan ‘Maykıl’ isimli kangal köpeği bahçesinde dolaşırken yan tarafta bulunan iş yeri çalışanı tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Silah sesiyle dışarı çıkan Cennet Tuğ köpeğinin vurulduğunu görünce şaşkına döndü. Olay yerine gelen emniyet görevlileri köpeği vuran şahsı göz altına aldı.



Olayı anlatan Cennet Tuğ; “Evde otururken dışarıda silah sesi duydum. Hemen dışarı çıktım ve köpeğimin vurulduğunu gördüm. Polisi aradım. Ardından köpeğimi muayene için veterinere getirdik. Veterinerin verdiği raporda da köpeğimin arkadan kasıtlı olarak vurulduğu saptandı. Köpeğimi vuran şahsa yönelik suç duyurusunda bulundum. Bundan sonraki işlemleri de takip edeceğim. O şahsın cezalandırılmasını istiyorum. Köpeğim daha önce kimseye saldırmadı. Tamamen zararsızdır. Burada kasıtlı olarak bir suç işlenmiştir. Hayvanlar insanlardan daha zararsızlar. Onlar masum canlılar. Sevgiye muhtaçlar. Hala olayın şoku içerisindeyim bir insan bunu nasıl yapar. Bu kişiye verilecek cezada herkese ders olsun. Lütfen hayvanları koruyalım” şeklinde konuştu.



Vurulan köpeği Isparta Veteriner Kliniğinde muayene eden Veteriner Hekim Emre Hünük; “Köpek arkadan bir kez ateş edilerek vurulmuş. Kurşun sağ arka bacağının üstünden girip çıkmış. İçeride kalmamış olması sevindirici bir durum. Köpeğimize dikiş atıldı. Sağlık durumu iyi. Arkadan vurulmuş olması kasıtlı olarak vurulmayı gösteriyor. Olayın nasıl geliştiğini bilmiyorum. Fakat köpek saldırmış olsaydı önden vurulurdu. Köpeğin vurulma şekli, köpeğin saldırı halinde olmadan bilinçli olarak vurulduğunu gösteriyor. Yani köpeğimiz, vuran şahsın yanından uzaklaşıp giderken vurulmuş. Çok üzücü bir durum. Hayvanlara bakmayabilirsiniz hatta sevmeyebilirsiniz bile ama lütfen zarar vermeyin. Hayvan haklarına saygı duymayı bilelim” açıklamalarında bulundu.

Köpeği vuran şahıs savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



Olaya dair açıklama yapan Isparta Hayvan Severler Derneği Koordinatörü Aynur Gül; “Burada bir suç işlenmiştir. 5199 sayılı, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na göre Hayvan Haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle köpeğimizi vuran şahıs cezalandırılacaktır. Maalesef ki bu ceza, sadece para cezası olacaktır. Ayrıca kanun gereği, sahibine ait olan hayvanlar kişinin malı sayılıyor. Mal sayılması ne kadar kötü olsa bile buna dair cezai işlem yapılması sevindiricidir. Köpeğimiz sahibinin malı kategorisine girdiği için Mala Zarar Verme suçuna tabi olarak da suç duyurusunda bulunup tazminat davası açabilirler. Bu yasal hakları. Hayvan Severler Derneği olarak bu üzücü olayı takip edeceğiz. Böyle vakaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.




Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum