Köpek Katili Gibi Gösterildik

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2014 12:57
Köpek Katili Gibi Gösterildik

Oda Başkanı Yaşar Günaydın ve yönetim kurulu ile belediyenin yapacağı Hayvan Barınağı, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ile ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ormana ait 47 dönümlük bir alanın kiralanması işleminde sona gelindiğini söyledi. Günaydın, alanla ilgili olarak projelendirme çalışmasını sürdürdüklerini ve bahar ayı gelmeden hayvan barınağının yapımına başlanacağını kaydetti.

Veteriner Hekimleri Odası’nda gerçekleşen görüşmede konuşan Oda Başkanı Yaşar Günaydın, Isparta genelinde 43 klinik ve 350 veteriner hekimin bulunduğunu, çiftlikten sofraya kadar gıdanın her noktasında kendilerinin olduğunu ve halkın sağlıklı ürün tüketmesi noktasında çalıştıklarını belirtti. ‘İnsanlara sağlıklı gıda ve et tüketimi noktasında çalışıyoruz’ diyen Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yaşar Günaydın, “Sokak hayvanlarına gösterdiğiniz duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bu çalışmalarınızın daha çok gelişmesini diliyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ile ilgili olarak da halkın yanlış bilgilere sahip olduğunu söyleyen Oda Başkanı Yaşar Günaydın, “Sizler kısırlaştırdığınız hayvanları yine aldığınız yere bırakmak zorundasınız. Bunu yapıyorsunuz ancak halkımız bu yasal işlemi bilmiyor. Belediye gerekli çalışmaları yapıyor. 150 hayvanı kısırlaştırdık, küpeledik ve aşılarını yaptık” şeklinde konuştu.

1580 Sayılı Belediye eski Kanunu’na göre mezbahane işletilmesi zorunlu iken, 5393 Sayılı yeni kanunla bu zorunluluğun kaldırıldığına işaret eden Yaşar Günaydın, “Ancak siz yine de halkın sağlıklı et tüketimi noktasında çalışıyorsunuz. Bu konudaki duyarlılığınızı da yakından biliyoruz ve sizlerin emeğini takdir ediyoruz. Veteriner Hekimler Odası olarak her türlü yardıma hazırız” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, hayvan barınağı yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yer kiralanması işleminin tamamlanma aşamasında olduğunu, 47 dönümlük bir alandan oluşacağını söyledi. Ön avan projelerinin hazırlandığını dile getiren Başkan Günaydın, ilk etapta 17 dönümlük alan içinde çalışılacağını belirterek, köpeklerin yanı sıra kediler üzerinde de barınak çalışması yapılabileceğini kaydetti.

Yapacakları hayvan barınağının çok kapsamlı olmasını hedeflediklerini ve bu yönde projelendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buna sadece barınak olarak bakılmamasını, bu alan içerisinde eğitim ve rehabilitasyon merkezinin de bulunacağını dile getirdi. Günaydın, “Hayvan Barınağı, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi olarak düşündüğümüz alan içerisinde köpek eğiticileri, veteriner hekimler, ameliyat, sağlık odaları, bakıcılar gibi ünitelerde yer alacak. Bir nevi bu alan ayrıca rehabilitasyon merkezi olacak. Sokak köpekleri hem sağlıklarına kavuşturulacak hem de eğitilecek. Peyzaj ve çevre düzenlemeleriyle de alanı çocuklarımıza ve ailelerine açmak istiyoruz. Hatta hafta sonu bakım evi de yapmak istiyoruz. Aileler şehir dışına giderken hayvanlarını sokaklara bırakmak zorunda kalmayacak onlara da belli bir süre biz bakabileceğiz” diye konuştu.

Sokak köpeklerinin gerekli sağlık, rehabilitasyon işlemlerinin ardından küpelerine barkod sistemi uygulayacaklarını da anlatan Başkan Günaydın, “Takılacak bu çip sayesinde köpeklerin takibi de yapılabilecek” dedi.

Başkan Günaydın, geçenlerde medyada yer alan ‘köpek, köpeği yedi’ şeklindeki haberlere de tepki göstererek “Bunu siyaset amacıyla kullanmak isteyenleri de esefle kınıyorum. Bizler sanki ‘köpek katili’ gibi gösterildik. Şimdi yaptığımız bu projeleri de görsünler. Ne diyeceklerini merakla bekliyorum” derken, uzun süredir sokak hayvanlarını şehrin belli noktalarına kurdukları istasyonlara bıraktıkları yemeklerle beslediklerini ve bunun da devam ettiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum