Körfez Ülkelerinde Referans Ajans Baka

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ürdün gibi Körfez ülkelerinde tanınan ve referans olarak kabul edilen ilk kalkınma ajansı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 13:11
Körfez Ülkelerinde Referans Ajans Baka

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hindistan'la da benzeri etkinliği planlayan BAKA'nın, körfez ülkeleri işadamlarını Batı Akdeniz'in iş dünyasıyla buluşturduğu, yatırım alanları ve üretim tesislerini yerinde gösterilmesine, sektörel masa toplantılarıyla iş bağlantıları kurmalarını sağlayan programı sonrasında başarılı sonuçlar alınıyor.

Program sonrasında gıda ve içecek, inşaat ve yapı malzemeleri, enerji, mermer, mobilya, aromatik bitkiler, kozmetik sektörlerinde somutlaşan 10 milyon dolarlık iş bağlantıları gerçekleşirken, havacılık, turizm, gayrimenkul ile kaynak suyu sektörlerinde ise süren görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım gerçekleşmesi bekleniyor.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da yazılı açıklamasında, Antalya, Isparta ve Burdur'da 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Suudi Arabistan'dan 47, B. A. E'den 4, Katar'dan 2, Kuveyt'ten 1, Mısır'dan 4, Ürdün'den 8, Irak'tan 1, Suriye'den 2 olmak üzere 69 işadamının katıldığı Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Toplantısı'na çok olumlu sonuçlarla gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Altıparmak, "Misafir işadamlarından alınan izlenime göre Körfez ülkelerinde tanınan ve referans olarak kabul edilen ilk Kalkınma Ajans BAKA'dır. BAKA, Türkiye'de uluslararası organizasyon yapan ilk Kalkınma Ajansı olmuştur. BAKA tarafından düzenlenen bu toplantı, iki bölge arasında ekonomik köprülerin kurulması açısından iyi bir başlangıçtır" dedi.

-HİNDİSTAN İLE BENZER PROGRAM-
Program sonrasında somut olarak ortaya çıkan yatırım ve ticaret fırsatları çıktığını belirten Vali Altıparmak, şu bilgileri verdi: "Gıda ve İçecek, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Enerji, Mermer, Mobilya, Aromatik Bitkiler, Kozmetik sektörlerinde yaklaşık olarak 10 milyon dolarlık iş bağlantısı kurulmuştur. Havacılık, Turizm, Gayrimenkul, Kaynak Suyu sektörlerinde ise yatırım görüşmeleri devam etmektedir. Görüşmelerin olumlu olarak sonuçlanması halinde Batı Akdeniz'e yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım gerçekleşmesi beklenmektedir. Körfez ülkeleri işadamlarının bölgeye yapacakları somut yatırımlara ilişkin koordinasyonu BAKA yürütecektir. Bir Suudi grubun da Türkiye'de bankacılık ve gayrimenkul alanında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmak amacıyla görüşmelerine devam ettiği edindiğimiz bilgiler arasındadır"dedi.

BAKA tarafından benzer bir programın Hindistanlı işadamlarına yönelik olarak yapılmasının planlandığını bildiren Altıparmak, şöyle devam etti: "Hindistan, daha büyük ve kaynakları daha geniş olan bir ülke. Gelecekte ilgi odağı olabilecek bir ülke. Bizde geç kalmamak için, şimdiden hazırlıklarımızı yaparak bölgeye gidip kendimizi anlatacağız. Ayrıca, burada Hindistan'ı tanıtan bir konferans düzenlemek istiyoruz. Bölgemizde valiliklerimiz, belediyelerimiz, ticaret odalarımız ve işadamları derneklerimizin organize ettiği uluslararası programlara BAKA uzmanları her türlü teknik desteği sağlamaya devam etmektedir. Bu güne kadar Amerika, Çin, Tayland, Gürcistan ile Sudan'dan gelen ticari heyetlere bölgenin yatırım imkanları BAKA tarafından tanıtılmıştır"denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.