Körfez’in Tur Operatörleri Batı Akdeniz’de

BAKA'nın Körfez ülkelerinden tur operatörü firma temsilcilerini getirdiği ikinci Fam Trip (Tanıtım gezisi) programı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2012 10:53
Körfez’in Tur Operatörleri Batı Akdeniz’de

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmasının sonucunda Körfez ülkelerinden tur operatörü firma temsilcilerini getirdiği ikinci Fam Trip (Tanıtım gezisi) programı başladı.

Tur operatörleri, Isparta ve Burdur’u da kapsayan Batı Akdeniz’in turizm potansiyelini tanıma ve ikili görüşme yapacakları 4 günlük programın ilk günü, Antalya Kemer’de Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ve teleferikle Tahtalı Dağı’na çıktı.

İlk gün, Kemer Yat Limanı ve yörük parkı gezilerinin ardından büyük Yörük çadırında gözleme-çay keyfi ile tamamlandı.

BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB), Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği SAYD) ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ile birlikte ikinci Fam Trip programını gerçekleştirdi. 28 Kasım- 1 Aralık 2011 tarihlerinde Suudi tur operatörlerini bölgeye getirip turizm aktörleriyle ikili görüşmeler yapıp tur programları yapmasını sağlayan Fam Trip programının 26-29 Mart tarihlerindeki ikincisine Kuveyt, Katar ve Bahreyn’den 15 tur operatörü firma yetkilisi katılıyor.

Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli Arap turistleri çekmek amacıyla hazırlanan programların ikincisi için THY’nin özel misafirleri olarak ülkelerinden İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelen tur operatörleri temsilcilerini havalimanında BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan, Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ile uzman Selin Şen karşıladı.

Kuveyt’ten, Katar’dan ve Bahreyn’den 5’er tur operatörü firma yetkilisinden oluşan 15 kişilik heyet, konaklama sponsoru Mardan Palace Otel’e eşyalarını bıraktı. Tur operatörleri ayaklarının tozuyla öğleden sonra transfer ve ulaşım sponsoru İmpulse Travel’ın rehberi eşliğinde otobüsle Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’na geçti. Tahtalı Dağı’nın karlı zirvesine teleferikle tırmanan konuk tur operatörleri, bol bol fotoğraf çekip görüntü aldı ve muhteşem manzaranın tadını çıkardı.

Yaz aylarında sahildeki hava sıcaklığının yarısı hissedilen zirveden inen konuk tur operatörleri, Kemer ilçe merkezine geçti. Yat limanında Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Metin Peltek ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gün ile birlikte çay içip sohbet eden Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in en büyük tur operatörlerinden oluşan grup, Ayışığı Koyu’na geçti. Açık hava müzesini kimliğindeki Yörük Parkı’nı gezen konuk heyete, Cemal İyicil Yörük kültürünü hakkında bilgi verdi. Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Kemal Koçak, Antalyalı işadamları, Kemer Otelciler Birliği üyeleri ile birlikte sohbet eden konuk tur opertörleri, büyük yörük çadırında gözleme-çay keyfi ile ilk günü tamamladı.

Konuk tur operatörleri, ikinci gün Düden Şelalesi’ni gördükten sonra Burdur ve Isparta’ya geçecek. Karacaören Baraj Gölü’nü de gezecek grup, Isparta merkezdeki öğle yemeğinin ardından önce Eğirdir Gölü’nü gezecek ardından Burdur’a geçecek.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız ile akşam yemeğinde biraraya gelecek konuk tur operatörleri, programın üçüncü gününde ise Alanya’yı gezecek. ALTİD tarafından onurlarına verilecek yemeğe katılacak Körfez tur operatörleri, Alanya’nın turistik kapasitesini yerinde görecek.

Fam Trip Programı’nın son günü ise, Katar, Bahreyn ve Kuveyt tur operatörleri ile Türk seyahat acenteları, tur operatörleri ve konaklama tesisleri yetkilileri ile Mardan Palace Hotel’de ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.