Korkmaz: Eğirdir Gölü Koruma Planı hatalarla doludur.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ, Eğir Gölü Havza Koruma Planı konusunun peşini bırakmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2012 10:37
Korkmaz: Eğirdir Gölü Koruma Planı hatalarla doludur.

Daha öncede bu konuyu meclis gündemine taşıyan KORKMAZ, Eğirdir Gölü bölgesinden gelen talepler doğrultusunda göl koruma planını tekrar meclis gündemine taşıdı.

“Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı sert yaptırımlar içerdiğinden dolayı uygulama imkânı bulunmamaktadır. Bu konu bölge insanının görüşleri dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Bu maksatla TBMM Başkanlığına, Eğirdir Gölünün koruma-kullanım dengesi içinde yeni bir koruma planı hazırlanması için araştırma önergesi verdim.”diyen Milletvekili KORKMAZ’ın araştırma önergesi şu şekilde:

Isparta Eğirdir Gölü ve çevresinin tabii halini ve zenginliklerini koruma-kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere tüm özellikleriyle aktarılabilmesi için yasal zemin üzerine oturtulmuş, bölgenin sosyal ve ekonomik dengesini etkilemeyecek uygulamalar geliştirmek zorunlu hale gelmiştir. Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı’nı sert yaptırımlar içerdiğinden dolayı uygulama imkanı bulunmamaktadır.

Eğirdir Gölü, bulunduğu bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda büyük değer katan ülkemizin incisi sayılabilecek doğal bir zenginliktir. Isparta’nın içme suyu ihtiyacı, tarım için gerekli olan sulama da gölden sağlanmaktadır. Ülkemizin elma üretiminin %25’i Eğirdir Gölü çevresinde gerçekleştirilmektedir. Gölde önemli oranda balıkçılık yapılmaktadır. Eğirdir Gölü’nün büyük bir turizm potansiyeli de bulunmaktadır. Eğirdir Gölü ve çevresinin tabii hali ve zenginlikleri, kullanım dengesi göz önünde tutularak korunmalıdır. Gölü koruma maksadı ile hazırlanan “Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı” bölge insanının talepleri dikkate alınmadan hazırlandığından dolayı uygulanma imkânı bulunmamaktadır. Bölgedeki insanların yerleşimleri dikkate alınarak, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde yeni bir göl havzası koruma planına ihtiyaç vardır.

Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı, Eğirdir Gölünün tabi hali ve zenginliklerinin korunması için yapılması gerekenlerin araştırılması amacı ile bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.