Korkmaz; “Her Türlü Baskıyı Yaptım”

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta’nın duble yol yatırımlarından faydalanabilmesi için gereken her türlü baskıyı yaptığını ancak, sonuç alınamadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2012 13:48
Korkmaz; “Her Türlü Baskıyı Yaptım”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta’nın duble yol yatırımlarından faydalanabilmesi için yoğun bir çaba harcadığını ancak sonuç alınamadığını kaydetti.

Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdiğini fakat Bakanın süresi içerisinde sorularına cevap vermediğini kaydetti.

ÜVEY EVLAT

Korkmaz açıklamasında “Isparta’nın duble yol yatırımlarından faydalanamadığı için bu yıl Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması üzere yazılı soru önergesi verdim ve bu konuyu Meclis Genel Kuruluna da taşıdım. Tüm amacım Ulaştırma Bakanının dikkatini Isparta üzerine çekmek ve yatırım kapsamına alınmasını sağlamaktı, fakat gelinen son noktada anlaşılıyor ki Isparta duble yol yatırım kapsamında yok. Duble yol yapımı planlanırken bazı bölgeler ve iller bu planlamaya dahil edilmeyerek adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu illerden biriside Isparta’dır” dedi.

Korkmaz, 22 Şubat 2012 tarihinde Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde “
1. 2002 yılından bugüne kadar toplam kaç kilometre duble yol yapılmıştır? Bu yapılan duble yolların kaç kilometresi Isparta’yı kapsamaktadır?

2. 2012 yılı duble yol yapım planlamanızda Isparta var mıdır? Eğer yoksa niçin Isparta 2012 duble yol yapım planlamasın da yer almamaktadır?

3. Isparta Keçiborlu kavşağından Isparta ve Burdur ayrımındaki Gümüşgün Kavşağı'na kadar yön tabelalarında Isparta-Antalya yön levhası kaldırılmış, Burdur-Antalya levhası yerleştirilmiş sanki Antalya’ya Isparta’dan gidilmiyormuş gibi bir yol tarifi verilmiştir? Isparta kamuoyunun baskısı ile bu hata düzeltilmiştir. Bakanlığınız tarafından Isparta, Burdura göre daha önemsiz bir il olarak mı görülmektedir ki böyle bir uygulamaya tenezzül edilmiştir? Sorularını yöneltmişti.

KEŞKE ONLARI ALKIŞLAYANLAR ARASINDA OLSAYDIK

Milletvekili Korkmaz yaptığı açıklamada “Maalesef bu sorularıma Bakan tarafından süresi içinde cevap verilmemiştir. Isparta’ya yatırım getirebilmek için Ankara’da yoğun çaba harcamak gerekmektedir. Ismarlama anketlerle kendilerini birinci yapan iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımızın dikkatini Ispartamıza yapılmayan yatırımlar konusuna çekmek isterim. Tam 8 ay önce bu konuyu gündeme getirmiş olmama rağmen iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımız bu konuyu yeterince takip etmemişlerdir. Keşke bir şeyler yapmış olsalardı da bizde onları alkışlayanlar arasında olsaydık” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.