Korkmaz SDÜ'ye Neden İşgüzar Dedi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, SDÜ'ye "İşgüzar Kurum" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2015 11:14
Korkmaz SDÜ'ye Neden İşgüzar Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, SDÜ'deki taşeron sancısını meclis gündemine taşıdı.

Korkmaz konuşmasında "Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz, 4734 sayılı Kamuİhale Kanunu’na ek madde eklendi 6522 sayılı Kanun’un 11’inci maddesiyle. Bumadde, birçok kurumda hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılmakta olan ve bu kurumlarınasli işlerini yürüten personeli ilgilendiriyordu. Bu madde çıkarıldı ama buhükmün yürürlüğe girmesi ve detayların ortaya çıkarılabilmesi için yine aynıyasa gereği bir Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelik çıkarılması isteniyordu.Fakat, bugüne kadar bu yönetmelik ve Bakanlar Kurulu kararı yayınlanmadı. Bu eksikliğe rağmen durumdan vazife çıkaran işgüzar bazı kurum ve üniversiteler uygulama yönetmeliği ve Bakanlar Kurulu kararı olmamasına rağmen, taşeron şirketler üzerinde çalıştırılan, bürolarda çalıştırılan idari personeli bürolarından çıkarmaya ve temizlik işlerine gönderme konusunda bir talimat verdiler.

Aşağı yukarı, Türkiye'de birçok kurumda bu hadise yaşanıyor, Isparta’da da Süleyman Demirel Üniversitesinde yaşanıyor. Üniversitemizde taşeron şirket üzerinden hizmet alımı yöntemiyle bürolarda çalışan ve kurumun asli işlerini yürüten 250 personel temizlik işlerine gönderilmeye çalışılıyor, aksi hâlde işten çıkarılacakları kendilerine beyan edilmiş. Yayımlanacak olan Bakanlar Kurulu kararıyla hizmet alımı yöntemiyle hangi işlerde personel çalıştırılabileceği belirlenecek.

Bu kararda kurumlara yardımcı büro hizmetleri şeklinde bir hizmet satın alma imkânı sağlanır ise işten çıkarılmaların önüne geçilecek. Değerli arkadaşlar, Hükûmetin derhâl diğer düzenleyici işlemleri çıkartması ya da bu kurumları “Benim işlemlerimi bekleyin.” diye talimatlandırması gerekiyor. Aynı talimatı YÖK de verebilir. Aksi takdirde hem idarede boşluklar oluşacak hem de personelin hak kayıpları gündeme gelecek. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu sorunun takipçisiyiz. Bu hususta da bir an önce Hükûmeti adım atmaya davet ediyoruz" diyerek hükümete seslendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum