KORKMAZ: 'SGK Vatandaşa Çile Çektiriyor'

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Meclis Genel Kurulunda "Trafik Kazası Sonrası Tedavi Giderlerinin Karşılanması" hususunda gündem dışı konuşma yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2012 08:03
KORKMAZ: 'SGK Vatandaşa Çile Çektiriyor'

Korkmaz, konuşmasında; trafik kazası sonrasında tedavi giderlerinin karşılanması konusunda büyük bir belirsizliğin olduğunu ve yaklaşık 200 bin insanımızın mağdur edildiğini belirtti. 

Korkmaz şu konulara değindi: "2011'de çıkarılan 6111 sayılı Kanun ile trafik kazasından sonra tedavi giderlerinin karşılanmasında büyük bir belirsizlik oluşmuştur. SGK bu konuda 'mevzuat çalışması devam ediyor' diyor. Buna dayanarak hem sigorta şirketleri hem de SGK ipe un seriyor, vatandaşın işini yokuşa sürüyor. 

Bu mazeretlerin arkasına sığınan taraflar bir yıldır mağdurlara herhangi bir ödeme yapmıyor. SGK neden uygulama yönetmeliğini bugüne kadar yapmadı, bir kere bunun hesabının sorulması gerekiyor." KORKMAZ konuşmasında AKP'li milletvekillerine de seslenerek: "Sağlıkta çağ atladığımızı iddia eden değerli AKP milletvekilleri, artık vatandaşa çektirilen bu eziyete bir dur deyin, daha fazla ilgisiz kalmayın ve meydanlarda verdiğiniz "Kimsesizlerin kimsesi olacağız." sözünüzün arkasında durun." dedi. 

Çarpıcı bir örnekler veren Korkmaz; "Yatalak hastalara gerekli olan akülü sandalye, havalı yatak gibi acil tıbbi gereçlerin SUD içerisinde belirlenen ancak cüzi bir miktarı ödenebiliyor, örneğin 40 bin liralık akülü sandalyenin sadece 2 bin lirası. 

Bu yasa çıkmadan önce bu giderlerin tamamı bekletilmeksizin sigorta şirketlerince ödeniyordu. Bu kanunu çıkarmakla ne yaptınız şimdi, vatandaşa mı, yoksa sigorta şirketlerine mi iyilik yaptınız? Bu beceriksizliğe ancak "Sizden ihsan isteyen yok, keşke gölge etmeseydiniz." demekten başka ne denebilir?" KORKMAZ, bu konunun çözümü için teklif verdiğini fakat AKP milletvekillerinin teklife red oyu verdiğini de dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.