Korkmaz'a Teşekkür Ziyareti

Tayvan Büyükelçisinden Nevzat KORKMAZ'a teşekkür ziyareti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2012 11:08
Korkmaz'a Teşekkür Ziyareti

Tayvan Büyükelçisinden Nevzat KORKMAZ'a teşekkür ziyareti. Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. CHEN ve Eşi Maria CHEN ile birlikte mecliste Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda Çin Halk Cumhuriyeti ile yapılan ikili ticari antlaşmalar ile ilgili konuşma yapan KORKMAZ, konuşmasında Tayvan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması için öneriler de bulundu.

Dışişleri Bakanlığında Tayvan ile ilgili bir birimin kurulması gerektiğini, Tayvan'ın vize uygulamasını kaldırmaya hazır olduğunu, THY'nin Tayvan'a direk sefer düzenlemesinin bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

Tayvan Büyükelçisi CHEN de; Sayın KORKMAZ'ın Türkiye-Tayvan ilişkilerinin geliştirilmesini TBMM gündemine taşımasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Milletvekili KORKMAZ, Tayvan Büyükelçisi Chen'e Isparta'nın ürün çeşitliliğinden özellikle elma, gül, kayısı ve turizm kapasitesi hakkında bilgi verdi ve Tayvanlı yatırımcı ve iş adamları ile Ispartalı iş adamlarının buluşturulmasının her iki taraf içinde faydalı olacağını belirtti. Büyükelçi CHEN, Tayvan'ın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediğini ve bu konuda kendilerine destek veren Milletvekili KORKMAZ'a teşekkür ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.