Korkmaz'dan Bakana İlginç Soru Önergesi

KORKMAZ Isparta'da Ne Kadar Verimli Arazi Bankaların Elinde? MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORMKAZ Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN'ın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2012 07:09
Korkmaz'dan Bakana İlginç Soru Önergesi

Milletvekili Nevzat Korkmaz; ülke genelinde çiftçilerimizin yasal takibe düşmüş kredi borcunun 914 Milyon TL, bu rakamın Isparta da 5,5 Milyon TL olduğunu belirtti ve bu batak krediler karşılığında bankaların çiftçilerimizin verimli arazilerine el koyduğunu dile getirdi. KORKMAZ açıklamasında şunları dile getirdi: "Bankacılık sektörünün en önemli görevi ihtiyaç sahiplerine kredi imkanı sağlamasıdır.

Bankalar, krediyi çoğu zaman belirli bir teminat karşılığında kullandırmaktadır. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz kredi kullanırken genellikle sahibi oldukları tarım arazilerini veya arsalarını bankalara teminat olarak göstermekte ve ipotek vermektedirler. Özellikle bazı özel bankalar, çiftçilerimizin ekonomik koşullarını iyi analiz etmeden sadece arazi veya arsa ipoteği karşılığı kredi vermektedir.

Kamu bankası olan Ziraat Bankası ise kaynak yetersizliğini bahane göstererek faizsiz veya düşük faiz oranlı kredilerinden çiftçilerimizi yeterince faydalandırmamakta, çiftçilerimizi arazi veya arsa ipoteği ile kredi veren bazı özel bankalara mecbur bırakmaktadır. 2011 yılı itibariyle 914 Milyon TL tarımsal kredinin yasal takibe düştüğü BDDK tarafından tespit edilmiştir"

Ekonomi Bakanı Sayın ÇAĞLAYAN'dan şu sorularımı cevaplamasını istiyorum:

1. Son on yılda ülke genelinde kamu ve özel bankalar tarafından kaç dönüm arazi veya arsa kredinin geri ödenmemesi sonucu hak sahibin elinden alınmıştır? Bankalara göre dağılımı nasıldır?

2. Son on yılda Isparta da kamu ve özel bankalar tarafından kaç dönüm arazi veya arsa kredinin geri ödenmemesi sonucu hak sahibin elinden alınmıştır? Bankalara göre dağılımı nasıldır?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.