Korku İmparatorluğu Yaratıldı

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, şehirde büyük bir kararsız kesimin olduğunu ve bu kesimin seçim sonuçlarını belirleyeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2014 17:45
Korku İmparatorluğu Yaratıldı

Çakan, “Mevcut iktidar partisi toplumda korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığı için insanlar nereye oy vereceklerini açık açık söyleyemiyorlar ve çekiniyorlar” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, önceki akşam Kanal32 Televizyonunda her akşam saat 20.00’de yayınlanan Ana Haber Bülteni’ne konuk oldu. Çakan, programda belediye başkanlığına adaylık sürecinden, projelerine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Çakan, programda yaptığı konuşmada; “Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Yaptığımız ziyaretlerde halkımızın ilgi ve alakası son derece güzel. Bilindiği gibi biz Saadet Partisi olarak projelerimizi geçtiğimiz gün açıkladık. Şimdi yaptığımız mahalle mitingleri ve ziyaretlerimizde de bu projelerimizi ayrıntılı olarak anlatıyoruz. Şuanda Isparta siyasetine baktığımızda tüm adaylar geçmişi kötüleyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Gelecek için bir şey diyen yok. Yok geçmişteki yönetimler şöyle yapmış, yok böyle yapmış. Artık, geçmişi bırakıp ileriye bakmak lazımdır.

Bilindiği gibi Isparta’nın önünde büyük bir sorun olarak Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusu var. Bu sorun, hangi belediye başkanı gelirse gelsin ilk olarak çözülmesi gereken sorundur. Böyle de olmalıdır. Burası Isparta’nın ve Ispartalıların olmalıydı. Ama olmamış. Bu konuda ne gibi bir çalışma yapılmalı ki, burası Ispartalıların olsun. İşte biz işin burasındayız. Bu konuda da zaten önemli projelerimiz var. Burada bu zamana kadar çok önemli hatalar yapılmış. Ama bunlar artık geride kaldı. Bundan sonra yapılacaklar söylenmelidir.

Biz yaptığımız ziyaretlerde şehirde siyasi havanın son derece düşük olduğunu görüyoruz. Çünkü, insanlar seçimi bir kenara bırakıp geçim derdine düşmüş. Vatandaşlar her konuda umdukları dağlara kar yağdığını söylüyorlar. Gerek genel gerek yereldeki sorunların faturası bu dönemde görev yapan yöneticilere kesilecektir, kesilmelidir. Biz, ziyaretlerde yeni olduğumuzu özellikle vurgulayarak vatandaşlarımızdan bir de bizi denemelerini ve pişman olmayacaklarını vurguluyoruz.
Mevcut Belediye Başkanımızın yaptıkları ortada. Projeleri ortada. İnsanları kandırmanın gereği yok. Zaten, vatandaşlarımız olanları çok iyi görüyor ve biliyor. Sayın Başkan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin en zengin belediyesinin Isparta Belediyesi olduğunu söyledi. Kimi kandırıyorsun veya bu milleti ne yerine koyuyorsun. Halkımız, yapılan tüm bu işlerin alınan borç paralarla yapıldığını bilmiyor mu? Belediye’nin bütçesi belli. Sayın Günaydın ya kendisi hiç Isparta dışına çıkmıyor ya da Isparta halkını bir şey yerine koyuyor. Çünkü, Ispartalılar da Türkiye’nin diğer illerine gidiyorlar. O illerdeki gelişmeleri yakınen görüyorlar. Isparta’nın durumunu da görüyorlar.

Biz, boş boş gelmiyoruz. Önümüzdeki 5 yılda yapacaklarımızı planladık ve projelerimizi ortaya koyarak geliyoruz. Hiçbir konuyu eksik bırakmadık. Hizmetlere bakıldığında belli mahallelere çok, kenar mahallelere az hizmet yapılmış. Biz hizmetleri tüm mahallelere eşit olarak yayacağız. Bir mahalleye çok, başka bir mahalleye az hizmet durumu asla olmayacak. Her mahalleye eşit hizmet gidecek.

Bilindiği gibi ülke gündeminde Kentsel Dönüşüm konusu var. Bu son derece önemli bir konu ve bu konudan kaçınılmaz. Ancak, Isparta’da bu konuda 3 yıllık bir gecikme söz konusu. Bir çok il bu konuda önemli noktalara gelmelerine rağmen ilimizde henüz başlanmamış. Bu konudaki gelişmeler sadece ferdi müracaatlarla sınırlı. Bu konuda da baktığımızda ortada somut bir şey yok. Mevcut Başkan ve başkan adayları neler yapacaklarını kamuoyuna anlatmıyor. Bu konuda büyük rant olduğu için kimse ne yapacağını açıklamıyor. Ama biz, kendi projelerimizi açıklarken kentsel dönüşüm konusunda da neler yapacağımızı ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaştık. Çünkü, biz rant peşinde değiliz. Biz yemeye, yutmaya gelmiyoruz. Hizmet yapmaya geliyoruz.

İşte tüm bu konuları göz önüne alarak vatandaşlarımıza uyarıda bulunuyorum. İleride pişmanlık yaşamamak adına sandık başına gittiklerinde ellerini vicdanlarına koysunlar ve oylarını ona göre kullansınlar. AKP’liler piyasaya ‘Belediye iktidar partisinden olmazsa hizmet alamazsınız’ diye bir olgu yaymaya çalışıyor. Bu yanlıştır. Bizi göreve seçerseniz durumun böyle olmadığını ve hizmetlerin geldiğini göreceksiniz.

Yaptığım araştırmalara göre şehrimizde büyük bir kararsız kesimin olduğunu görüyorum. Bu kararsızlar yaklaşık % 38 – 40 oranında ama, mevcut iktidar partisi toplumda korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığı için insanlar nereye oy vereceklerini açık açık söyleyemiyorlar. Çekiniyorlar. İşte bu kararsız kesimin yani sessiz kesimin 30 Mart’taki seçimleri büyük oranda etkileyeceğini ve hatta kazananı bile belirleyeceğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum