Kormaz: 'Isparta Üvey Evlat Muamelesi Görüyor!'

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması için duble yol planlaması ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2012 15:35
Kormaz: 'Isparta Üvey Evlat Muamelesi Görüyor!'

Milletvekili Korkmaz açıklamasında şunlar dile getirdi: “3 Kasım 2002 Tarihinden bugüne kadar iktidarda olan AKP hükümetleri duble yol çalışmaları konusunu hep gündeme getirmiş ve duble yol çalışmalarının kendi dönemlerinden önce hiç yapılmadığını iddia etmiş, kendilerinden önce yapılan hizmetleri yok sayarak vatandaşlarımızı bu konuda yanıltmaya çalışmıştır. Duble yol yapımı planlanırken bazı bölgeler ve iller bu planlamaya dahil edilmeyerek adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu illerden biriside Isparta’dır.”

Korkmaz cevaplaması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti.

1. 2002 yılından bugüne kadar toplam kaç kilometre duble yol yapılmıştır? Bu yapılan duble yolların kaç kilometresi Isparta’yı kapsamaktadır?

2. 2012 yılı duble yol yapım planlamanızda Isparta var mıdır? Eğer yoksa niçin Isparta 2012 duble yol yapım planlamasın da yer almamaktadır?

3. Isparta Keçiborlu kavşağından Isparta ve Burdur ayrımındaki Gümüşgün Kavşağı'na kadar yön tabelalarında Isparta-Antalya yön levhası kaldırılmış, Burdur-Antalya levhası yerleştirilmiş sanki Antalya’ya Ispartadan gidilmiyormuş gibi bir yol tarifi verilmiştir? Isparta kamuoyunun baskısı ile bu hata düzeltilmiştir. Bakanlığınız tarafından Isparta, Burdura göre daha önemsiz bir il olarak mı görülmektedir ki böyle bir uygulamaya tenezzül edilmiştir?

“Antalya’ya gitmek için Karayolları teşkilatının değiştirdiği yön levhalarında sanki Isparta’dan Antalya’ya gidilmiyormuş gibi Isparta-Antalya levhasının kaldırılıp yerine Burdur-Antalya levhasının asılmasını Ankara da dile getirdik. “Ama daha önemli olarak Isparta Kamuoyunun verdiği demokratik tepkinin mutluluk verici olduğunu” belirten KORKMAZ, yerel medyanın da Ispartalılara bu konuyu güçlü bir şekilde duyurduğunu ve sorunun çözümünde netice alındığını belirtti.

Korkmaz; “Umarım duble yol konusunda ki mağduriyetimizin giderilmesi konusunda da aynı duyarlılığı gösteririler” diyerek açıklamasını tamamladı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.