Koronavirüsten 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’ndan Isparta Kamuoyuna Bilgilendirme... Kimseyi Güller Diyarına Davet Etmiyoruz....

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2020 15:31
Koronavirüsten 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Saygıdeğer Isparta Kamuoyuna

Küresel sağlık ve yaşam sorunu haline gelen koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkemiz, tüm kurumları ve vatandaşlarıyla ulusal bir mücadele verme yolunu seçmiş ve sıkı tedbirler almıştır.

Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerek ilgili bakanlıklar gerekse Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar ilimizde Valiliğimiz tarafından oluşturulan komisyonlar marifetiyle suratle hayata geçirilmiş, süreç takip edilmiştir. İlimiz sağlık altyapısında, bina, personel, ilaç ve malzeme tedariği ve dağıtımı açısından şimdilik hiçbir sıkıntı yoktur. Kamu ve özel bütün hastanelerimiz ve çalışanları koronavirüs salgını ile mücadelede üzerlerine düşeni fedakârca yapmaktadırlar.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tam bir işbirliği içerinde bu mücadelenin içerisinde yer almaktadır. Temel gıda maddelerinin üretilmeye devam etmesi, ülke ve şehir olarak stoklarımızın yeterli düzeyde olması, bununla birlikte tedarik zincirlerimizin de sağlıklı işleyişi, şehrimizin tamamının gıda ihtiyacını kesintisiz karşılayacak düzeydedir.

Kamu güvenliği konusunda vatandaşlarımızın sağduyulu ve dirayetli tutumu ile emniyet birimlerimizin gayretleri neticesinde, kayda değer bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Okullarımızın uzaktan eğitime, kamunun esnek çalışma modeline geçirilmesi, insanlarımızın yakın etkileşim kurarak hastalığın bulaşma riskini ortadan kaldırmaya yönelik alınan kararlar, yaşlılarımızın ve ihtiyacı olanların Vefa Sosyal Destek Gurubu vasıtasıyla özel ihtimam gösterilerek evlerinden çıkarılmaması ve ihtiyaçlarının karşılanması, sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azaltmıştır.

Ancak; Alınan tüm karar ve önlemlere rağmen virüsün yayılma hızı, hastalığa yakalanan insan sayısı ve ölüm sayısının tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de arttığı görülmektedir.Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere, ilimizde covit-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 268’dir.

İller sıralamasında 6. sıradayız. Nüfusa göre vaka sayısı açısından ise maalesef 1. sıradayız. Ayrıca ilimizde bu salgından dolayı vefat eden kişi sayısı 2’dir.

Canlarımızı bir bir elimizden alan, sosyal hayatımızı bitirme noktasına gelen bu salgının üstesinden gelebilmek için daha çok fedakârlık yapmamız gereken bir döneme girilmiştir.Bu vaka sayıları zaman içerisinde mutlaka değişecektir.

Bu sebeple gerek başka yerleşim yerlerinden ilimize gelmeyi düşünenler, gerekse kendi il sınırlarımız içerisindeki insanlarımızın iller, ilçeler, kasabalar ve köyler arasındaki hareketliliğini kesinlikle durdurmaları ve sınırlamaları hem kendi sağlıkları için hem de toplum sağlığı için bu günlerde çok daha önem arz etmektedir.

Bu günlerde biz hiç ama hiç kimseyi güller ve göller diyarı güzel ilimize maalesef davet edemiyoruz.

İlimizde yaşayanları ise bulundukları yerleşim yerlerinden ayrılmamaya, evde kalmaya ve alınan tedbirlere daha sıkı uymaya davet ediyoruz.Sosyal mesafeye (diğer kişi ile en az 1.5 metre mesafe) kendi ev ve iş yerlerimiz de dâhil olmak üzere her ortamda dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alış veriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak, şahsi temizliğimiz dahil olmak üzere hijyen kurallarının uygulanmasında hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliğini sabır, fedakarlık ve dirayetli bir duruşla arttırmalıyız.Unutmamalıyız ki alınan tüm tedbirlerin ne kadar süreceği hususunu, hep birlikte bizlerin uygulamadaki ısrar ve kararlılığı belirleyecektir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın “bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla atlattığımızda aydınlık bir gelecek bizi bekliyor” sözüne istinaden tüm halkımızdan sabır diliyor, belirlediğimiz kurallara titizlikle uymalarını rica ediyoruz.

Ömer SEYMENOĞLU
Vali

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum