Koruyucu Aileye Maddi Destek

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, koruyucu ailelere verilen maddi destekleri anlattı. Kütük, Isparta’da 32 koruyucu ailenin olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2012 11:00
Koruyucu Aileye Maddi  Destek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, “''Koruyucu aileye devlet olarak 306 ile 408 lira arasında değişen ekonomik destek veriyoruz, bakanlığın ve müdürlüğünün en önemli önceliğinin çocuk olduğunu ve bu yaklaşımla çocukların aile yanında yetiştirilmesine önem veriyoruz” dedi.

İl Müdürü Kütük açıklamasında ''Biz bakanlık olarak aile ortamında yaşama imkanı bulamayan çocuklarımıza bu duyguyu kurduğumuz çocuk evleri ile yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak çocuk evlerine çıkaramadığımız yurt ve yuva ortamlarında barınan çocuklarımızdan da aile ortamına sokmaya çalıştığımız çocuklarımız var. Bunu da koruyucu aile uygulaması ile yapacağız.

Biz, üzüntülerin ve sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığına, sevinçlerin de artacağına inanıyoruz. Bu anlayışla hem çocuğumuzun ve hem de o ailesinin sıkıntısını paylaşmak adına koruyucu aile olalım diyoruz.
25-55 yaşlarında evli olan çiftlere koruyucu aile olma adına öncelik tanınıyor. Ancak bekarlar bu uygulamadan faydalanabilir. Koruyucu ailenin mantığında çocuğun bir elinden devletin, diğer elinden koruyucu ailenin tutması vardır. Koruyucu aileye devlet olarak 306 ile 408 lira arasında değişen ekonomik destek veriyoruz. Yılda iki defa eğitim ve giyim yardımı yapıyoruz. Bunun dışında eğitime katkı sağlayacak her türlü yardımı da gerçekleştiriyoruz. Her çocuğun bir aile yanında büyümeye hakkı vardır. Bu hakkı koruyucu aile uygulaması kapsamına kullandırılmasını istiyoruz. Devlet olarak biz ailenin yanındayız. Öz anne ve babası dışında dedesi, akrabaları, komşuları tercih ediyoruz. Buradaki mantığımız çocuğu öz ailesinin yanından koparmamak.'' dedi.
Kütük, Isparta'da 32 koruyucu ailenin bulunduğunu, koruyucu ailenin yanına çıkabilecek 20 çocuğun daha bulunduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.