Kosgeb Ve Baka Arasında Protokol İmzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında 'KOSGEB ve BAKA İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı' protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2011 23:05
Kosgeb Ve Baka Arasında Protokol İmzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında 'KOSGEB ve BAKA İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı' protokolü imzalandı.

BAKA ile KOSGEB arasında 'Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla protokol hazırlandı. Protokolü KOSGEP Isparta Hizmet Müdürü Yurdun Yıldırım ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin imzaladı.

BAKA Isparta Merkezi'nde KOSGEB uzmanları ile BAKA Koordinasyon Birim Başkanı Süleyman Keloğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninde, KOSGEB Isparta Hizmet Müdürü Yurdun Yıldırım, bölgede 'girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla KOSGEB'in işbirliği yaptığını belirten Yıldırım, "KOSGEP yeni girişimci desteği adı altında 97 bin TL'ye kadar destek veriyor. 27 bin lirası hibe. 70 bin lirası geri dönüşümlü, 2 yıl ödemesiz 2 yılda da 8 taksitte faizsiz olarak geri ödüyor. Bu desteği alabilmesi için de adayların girişimcilik eğitimine katılması gerekiyor. Resmi kuruluşunu yaptıktan sonra iş planıyla bize başvuruyor ve yapılabilir bulunursa destek kararı alınıyor. Önce girişimcilik eğitimine katılıyor, işini kurmak üzere başvuru yapıyor ve iş planına göre desteklerimiz veriliyor. Isparta ve Burdur'da girişimciliği artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise yaptığı konuşmada BAKA'nın ilave olarak yatırım destek faaliyetlerinden sözderek, "Isparta ve Burdur'da en önemli sorun ekonomik anlamda girişimcilik kültürünün azlığı. Girişimcilik kültürü zayıf, çekingenlik var, ne yapacağını bilememe var. Güven eksikliği var. Bunu aşmanın yollarından biri de girişimcilik eğitimleri. Girişimcilik eğitimleri, proje hazırlama eğitimleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

Toplam 3 haftalık bir eğitimin ardından yeni girişimci desteği kapsamında işletme kuruluşu için 5 bin TL destek alınacağını kaydeden Engin, "Kuruluş makine tesisat ofis donanımı için 10 bin ve işletme giderleri desteği olarak da 12 bin TL geri dönüşümsüz toplam 27 bin TL alacak. Sıfır faizli 70 bin TL de kredi de kullanabilecek. Eğitim, Burdur ve Isparta'da yapılacak. Talep olursa tekrarlarız. BAKA olarak eğitim giderlerini karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

26 Mart'ta başlaması planlanan ve 60 saatlik 3 hafta sürecek istihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları'na başvurular BAKA'ya yapılacak.

Kosgeb Ve Baka Arasında Protokol İmzalandı başlıklı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında 'KOSGEB ve BAKA İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı' protokolü imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.