Kosgeb’den en çok yararlanan bir il olalım

ITSO, KOSGEB ve Türk Ekonomi Bankası işbirliğinde dün Meslek Komite Üyelerine yönelik Yeni Dönem KOSGEB Hibe ve Kredileri konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2010 11:10
Kosgeb’den en çok yararlanan bir il olalım

 

Ayazmana Park Suare Restoran’da düzenlenen seminere ITSO Başkanı H. Hüseyin Kaçıkoç, Isparta KOSGEB Merkez Müdürü Yurdun Yıldırım, TEB KOBİ Danışmanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu, ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz ve çok sayıda ITSO üyeleri katıldı

“KOSGEB ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Seminerde ilk olarak ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Korkmaz açıklamada bulundu. Korkmaz; “ITSO olarak Isparta’mızın özellikle KOSGEB desteklerinden amacına uygun olarak en çok yararlanan illerden biri olmasını diliyorum. Günümüzün ekonomik şartları öyle hızlı değişiyor ki işletmeler bir taraftan mevcut yapılarını korumak, üretimlerini sürdürmek diğer taraftan da, yeni gelişmelere ayak uydurmak zorunluluğu ile karşı karşıyalar. Birbirine entegre ulusal ve global piyasalar nedeni ile dünyanın herhangi bir yerindeki gelişme anında başka bir bölge ya da ülkeyi de yakından ilgilendirmektedir. İletişim teknolojileri ve ulaşım imkanlarının gelişmesi dünyayı oldukça küçültmüştür. Çin ya da başka bir uzak doğu ülkesinde yeni bir teknoloji kurulan ufak bir firma Isparta’daki herhangi bir işletmeyi de çok yakından ilgilendirebilmektedir. Günümüz dünyasının en büyük sosyo ekonomik problemi olan işsizliğin azaltılması ve kalıcı büyümenin azaltılması ülkelerin ancak toplam kapasitelerini artırmalarından geçiyor. Üretim kapasitesini artırmak ise günümüzde ancak dışa açılma ile ilgili. İhracata dayalı büyüme stratejilerinden başka çıkar yol da gözükmüyor.

İhracat demek dış dünya demektir. Dış dünya demek rekabet, yenilikçilik, inovasyon demek. Bu nedenle işletmeler yeni gelişmelere ayak uydurmak için sürekli olarak kendilerini dış dünyaya açmaları kaçınılmazdır. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme merkezi olan KOSGEB, kurulduğu günden beri işletmeleri daha çok finansal ve yeni gelişmelere uyum sağlamalarını destekleyen bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmüştür. KOSGEB, son dönemde iki tür destek şekli ile ülkenin gündemine oturmuş bulunmaktadır. Birincisi; can suyu kredileridir. Cansuyu kredileri genellikle firmaların daha çok kısa dönemde finansal ihtiyacını karşılamayı hedefleyen destekler olarak karşımıza çıkmakta ve zaman zaman da siyasi tercihler şeklinde uygulamalarda yer bulmaktadır. İkinci tür destekler ise; adını belki de yeni nesil destekler olarak ifade edebileceğimiz ve işletmelerin daha dinamik, daha rekabetçi ve daha yenilikçi bir yapıya yönelik desteklerdir. Bu desteklemeler özünde işletmelere şöyle bir mesaj vermektedir: Kendinizi geliştirin. Kendinizi geliştirme ürecinde yapacağınız her türlü işlemde, atacağınız her adımla biz sizinleyiz. İşte ITSO Yönetim Kurulu ve camiası olarak bu mesajı doğru okuduğumuzu düşünerek 2010 güz dönemi ve 2010 bahar döneminde bütün üyelerimizi meslek komitesi temelinde yalnızca KOSGEB destekleri ile de sınırlı kalmayarak İŞKUR, Kırsal Kalkınma Ajansı, Dış Ticaret Müsteşarlığı Destekleri ve diğer teşvik uygulamaları konusunda bilgilendirme seminerlerine başlamış bulunuyoruz. Amacımız; üyelerimizin bu desteklerden ciddi şekilde faydalanmasını temin etmektir. ITSO olarak yalnız bu destekleri anlatmakla kalmayarak odamız bünyesinde üyelerimize sürekli olarak ön danışmanlık hizmeti verecek bir destek ve danışmanlık birimi de oluşturmuş bulunuyoruz. Bu toplantının bir başlangıç olduğunu, Kasım ayı içerisinde başlayarak bütün üyelerimizi destekler konusunda bilgilendirme toplantılarına başlamış bulunuyoruz.

 

“BU TOPLANTILARIN DEVAM GELECEK”

Isparta KOSGEB Merkez Müdürü Yurdun Yıldırım; “KOSGEB’in 20’nci yılı nedeni ile yapılan bu toplantılar yüksek bir sayıya ulaşmış durumda. Bu toplantıların son ayağı Isparta. Fakat bunun devamı gelecek. KOSGEB olarak Isparta’da yeni bir yapılanmaya girmiş bulunmaktayız. Isparta’da KOSGEB’in hizmet merkezi müdürlüğü 6 Temmuz 2010 tarihinden itibaren faaliyete girmiş durumdadır. Merkez Müdürlüğümüz, SDÜ Batı Kampüsü’nde şu anda faaliyetine devam etmekte fakat yakında Isparta merkezinde de bir yer bulup orada hizmetimize devam etmeyi düşünüyoruz. KOSGEB olarak hizmet amacı taşıyoruz. Hizmetimizin hedef kitlesi KOBMİ’ler ve girişimciler. Bu hizmetimizi gerçekleştirme aşamasında bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ve yerel örgütlerle ve kamu kuruluşları ile işbirliği yapıyoruz. Bu işbirlikleri içerisinde toplantımız Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirildi. Fakat başka toplantılar da yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Gittikçe artan bir şekilde desteklerimiz için talepler oluyor. Bu desteklerimizi sunmak için müdürlüğümüz hizmetlerine devam edecek”.

“HAKİKATEN GÜZEL MESAFELER KATETTİK”

 

TEB KOBİ Danışmanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu; “Bu toplantımızdaki en önemli konu, KOSGEB’in bu yeni dönemindeki faaliyetleri ve desteklerini, proje kavramını ön plana çıkartması. Şu günlere geldiğimiz zaman geçmişe baktığımızda ben hep iyimser oluyorum. Hakikaten çok güzel mesafeler kat ettik.

KOSGEB desteklerimiz artık rastgele değil, daha çok proje odaklı destemler haline geldi. Bunlar tabi çok sevindirici gelişmeler” dedi.

Müftüoğlu, TEB’in KOBİ’lere yönelik faaliyetleri ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz de KOSGEB destekleri sunumu yaptı.

Programda son olarak ise Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Proje Koordinatörü Fikret Okant tarafından ‘KOBİ’lerin Gelişim Yolu: Stratejik Adımlar’ konusunda, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Direktörü Mehmet Sanlı tarafından da ‘KOBİ’lerin Gelişim Yolu: Gelişim Adımları’ konusunda eğitim programı gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.