KOSGEB'den İş Kuracaklara Özel Eğitim

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, 27 bin lira hibe destek verdiği haberlerinin yayınlanması üzerine KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi telefon yağmuruna tutuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 10:28
KOSGEB'den İş Kuracaklara Özel Eğitim

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Destek Programı kapsamında, 27 bin lira hibe destek verdiği haberlerinin yayınlanması üzerine KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi telefon yağmuruna tutuldu.

Merkez Müdürü Yurdun Yıldırım, başvuran herkesin 27 bin lira destek almasının mümkün olmadığını belirtti. Bu desteğin alınabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Bu destek, girişimcilik eğitiminden başarıyla mezun olmuş, katılım belgesi almış ve işini kurmuş girişimcilere İş Planı ile KOSGEB Müdürlüğü’ne başvurduğu takdirde Kurul kararıyla verilmektedir” dedi.

**70 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Müdürlük olarak Isparta ve Burdur’a hizmet verdiklerini söyleyen Yıldırım, erkek girişimciler için %60; kadın girişimciler için %70’e kadar hibe desteği verildiğini iletti. Yıldırım, destekten faydalanabilmek için yapılması gerekenler hakkında şunları söyledi: “Eğitim Katılım Belgelerini alan girişimciler, işlerini kurduktan sonra hazırladıkları iş planını KOSGEB'e sunacaklar. İş planı kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira, kurulan işletmenin devam etmesi için 2 yıl içinde aydan aya ödenecek. Aylık en fazla 1000 TL ödenmektedir. Yeni girişimcilere verilen 27 bin liranın tamamı hibe olup, geri alınmamaktadır.

Ayrıca işini büyütmek isteyen yeni girişimci, desteğin başlangıcından itibaren 2 yıl içinde banka teminat mektubu karşılığı 70 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek. 70 bin liralık destek, desteğin başlangıcından itibaren 2 yıl geri ödemesiz olup sonraki 2 yıl içinde 8 eşit taksitle 3’er aylık dönemler geri ödenir.”

**GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ŞART

KOSGEB’ten destek almak isteyen yeni girişimci adaylarının öncelikle KOSGEB’in işbirliğiyle yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmaları gerektiğini aktaran Yıldırım, Türkiye İş Kur İl Müdürlükleri işbirliği ile girişimcilik eğitimlerinin yapıldığını ifade etti. KOSGEB’in, talep olduğu takdirde Kamu Kuruluşları, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları, Kalkınma Ajansı, Belediye, İl Özel İdaresi, kalkınma birlikleri ve diğer meslek kuruluşları ile işbirliği ile girişimcilik eğitimleri verdiğini aktaran Yıldırım, “Yeni işyerlerinin açılması ve işsizliğin azaltılması gibi ekonomik ve sosyal faydaları olan böyle bir işbirliğine tüm kuruluşların açık olması beklentisindeyiz. Yeni iş kurmak isteyen kişiler bu kurum ve kuruluşlara KOSGEB’le işbirliği ile girişimcilik eğitimleri açmaları için müracaat edebilir. Girişimcilik eğitimlerine katılım ücretsiz olup işbirliğine taraf kurum ve kuruluşlar tamamen sosyal fayda amaçlı olarak bu eğitimi verebilirler. Eğitimler, girişimcilerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri, İş Planı Hazırlama, Pazarlama Planı Hazırlama gibi iş kurmak isteyenler için hayati öneme haiz konular içermektedir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecekleri bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir” dedi.

**GİRİŞİMCİLİK DESTEKLENİYOR

Yıldırım, Girişimcilik Destek Programının hedefinin; ekonomik kalkınmanın ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü ve dinamiği olan girişimciliğin desteklenmesi, nitelikli girişimcilerin yetiştirilmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimcilerin iş planı kavramı ile tanıştırılarak başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanması olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.