Kot Uygulaması Kararı Eğirdir Göl’ünü Bitirir

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, Kot Uygulaması Kararının Eğirdir Göl’ünü Bitireceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2011 16:20
Kot Uygulaması Kararı Eğirdir Göl’ünü Bitirir

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, Eğirdir Özel Hüküm Planı’nda göl çevresindeki kot uygulamasının 918 metreye düşürülmesini; “Gölle ilgili limnolojik araştırma sonuçlarına göre Eğirdir Gölü’nün kıyı su seviyesinin mutlaka 919 m.’nin üzerinde olması gerekir. 919.8 m. gölün doğal yapısının korunmasındaki vazgeçilmemesi gereken alt sınır olmalıdır” şeklinde değerlendirdi.

Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme Planı ile ilgili Ankara’da yapılan son toplantının ardından göl çevresinde 919.8 metre olarak uygulanan kot 918 metreye indirildi. Kotanın düşürülmesi ve göl çevresine kurulması düşünülen ekolojik köy hakkında görüşlerini SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici’ye sorduk. Kesici, Eğirdir Gölü’nün korunmasında büyük bir öneme sahip olan ve yaklaşık 30 yıl öncesi çıkarılan Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nin (SKKY) tam olarak uygulanmamasının gölde kirliliğe ve doğal kayıplara neden olduğunu bildirdi.

Gölün ciddi sorunları olduğunu herkesin dile getirdiğini ve gölün mutlaka korunmasının gerekliliği konusunda hem fikir olunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kesici, “Özel hükümler ilk haliyle; SKKY’nin geliştirilmiş şekli olarak gündeme gelmişti. Fakat “Eğirdir Gölü çevresi için uygulanan 919.8 metrelik kotun 918 metreye düşürülmesi” şeklindeki en son taslakla, göl aynasının etrafının yapılaşmaya açılacağı bildirilmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum