Kötü Koku Halkın Sabrını Taşırdı

Isparta Merkeze bağlı Sav Kasabasında hissedilen kanalizasyon kokusu, belde halkının sabrını taşırdı. Sav Kasabası Fatih Mahallesi sakinleri konunun nedeni olarak, Isparta Belediyesi’ni işaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2013 11:42
Kötü Koku Halkın Sabrını Taşırdı

Isparta Belediyesi ve Savlılar arasında ki koku krizi bir türlü son bulmuyor. Dün ayaklanan Savlılar, Isparta Belediyesi’ni göreve davet ettiler.

İddiaya göre Isparta Belediyesi Sıvı Atık Tesislerinden, bırakılan kanalizasyon suyu, Sav Kasabası Fatih Mahallesi’nde ki dere yatağından geçiyor. Tüm bu iddianın sahipleri olan Fatih Mahalliler, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ateş püskürdüler.

Konu hakkında mahalleli adına açıklama da bulunan Fatih Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Ünver: “Mahallemizden geçen dere, Devlet Su İşlerine ait. Ancak Isparta Belediyesi Sıvı Atık Tesislerinde ki pis su bu dereden akıtılıyor. Biz dere kapatılsın demiyoruz, sadece deremizden geçen atık su kapalı sistemle geçirilsin ve koku giderilsin. 25 yıldır bu sorun devam ediyor.

Bizde insanız gelsinler 24 saat bizim mahallemizde yaşasınlar. Bunun vebali çok ağır. Kasaba halkının sağlığı ile oynanıyor. Sav Kasabası Fatih Mahallesi’nde 500’e yakın hane var.

Bizim amacımız olay çıkarmak yada isyan etmek değil. Misafirlerimizden utanır hale geldik. Evlerimize misafir davet edemiyoruz. Gerekli projeler hazırlanarak ilgili makamlardan para temin edilsin. Hiçbir maddiyat insan sağlığından önemli değildir” dedi.

ISPARTALILAR, MEYVE VE SEBZELERİMİZİ ALMIYOR
Muhtardan sonra söz alan Kasabalılar ise: “Neredeyse bütün Isparta Sav’ın kötü koktuğunu öğrendi. Biz bu dereden akan su ile meyve ve sebzelerimizi suluyoruz. Isparta’da pazara çıktımız zaman bizim Savlı olduğumuzu öğrenenler, poşetleri geri koyuyorlar. Nedenini sorduğumuz da ise, meyve ve sebzelerimizin kötü suyla yıkandığını söylüyorlar.

Ispartalılar bile öğrenmiş. Kasabamızda ki gariban vatandaşlarımızın geçim kaynağı helak oluyor. Yetkililere sesleniyoruz. Gelin ailenizle birgün Sav’da Fatih Mahallesi’nde vakit geçirin. Sizin çocuklarınız varsa bizim de çocuklarımız var. Ayıptır, günahtır”

CAMİYE GİDERKEN, ABDESTİMİZ BOZULACAK
Mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Ünver: “Kasaba sakinleri, akşamları teravi namazına giderken, istifra etmemek için zor durduklarını belirtiyorlar. Buradan akıl almaz bir koku oluşuyor. Ya koskoca Isparta Belediyesi proje yapmaktan aciz mi?

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2009 yılında ki seçimlerde beldemize gelip bizlere vaatlerde bulunmuştu nerede o verdiği sözler?” diyerek sitem ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum