Kötü Koku Polemiği Büyüyor

Sav Beldesinde meydana gelen kötü koku polemiği büyüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2013 12:32
Kötü Koku Polemiği Büyüyor

Sav Belediye Başakanı Mustafa Şahin, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kötü koku hakkında yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Sayın Başkanı devamlı olaran başkalarını suçlamakta” yorumunu yaptı.

Başkan Günaydın, Isparta belediyesi atık su arıtma tesisinden çıkan pis su ile ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulundu diyen Şahin, “Sayın başkan karayollarına ait olan köprünün altının tıkandığını ve sav belediyesinin bu köprünün altını temizlemediğini bundan dolayı kokunun olduğunu ve kokunun arttığını söylemiştir.

Sayın başkanım su sorulara ve sorunlara cevap vermenizi bekliyoruz
1.) Sizin başkanı olduğunuz belediyenizin atik su arıtma tesisi 4,5 yıldır hiç çalıştı mı? Su an tam arıtma yapılıyor mu? Arıtma tesisini çalıştırabilseydiniz bu koku olur muydu? Neden atik su arıtılmıyor ya da daha doğrusu arıtamıyorsunuz?

Oysaki 2009 yerel seçimi çalışmalarında partinizin belediye başkan adayı tanıtımı için Kasabamıza geldiğinizde halka hitaben şöyle demiştiniz: Hasan Balaban bu pis kokuyu ve pis suyu size reva gördü ben sizi bu pis sudan ve kokudan kurtaracağım demiştiniz. Yapmayacağınız ya da yapamayacağınız sözü niye verdiniz.

2.) Atık su arıtma tesisinden itibaren pis suyun çevreye zarar vermemesi için hazırlamış olduğumuz 7 km uzunluğundaki kapalı devre boru hattı projesini niye uygulamaya koymadınız. Oysaki hazırlamış olduğumuz projeyi size takdim etmiştik ve sizde projeyi güncelleyip iller bankasına onaylatmıştınız. Sizin onaylamanız halinde %50 si hibe olarak bu proje gerçekleşecek ve bu cevre sorunu çözülecek. Neden projeyi uygulamaya koymak istemiyorsunuz, bu inadınız ne için? İnsanlara karsı kul hakki yemediğinizi her fırsatta soyluyorsunuz. Peki, bu kul hakkına girmiyor mu? Isparta’nın kanalizasyon kokusunu kasaba halkımıza reva görerek Kasaba halkımızın hakkına tecavüz ediyorsunuz. Tarımla uğrasan vatandaşlarımız ürünlerini Isparta pazarında satamıyorlar. Çünkü Ispartalı vatandaşımız kendi atik suyu ile tarım yapıldığını sanmakta ve temiz sondaj suyu ile tarım yapan çiftçimizin ürünlerini satın almamaktadır. Sayın başkanım bütün kasaba halkımızla nasıl helalleşmeyi düşünüyorsunuz?

3.) Isparta’mızın güller diyarı olduğunu sizde biliyorsunuz ki gül heykeli yapmaya çalıştınız. Isparta gül heykeli yaparak gül kokmaz. Isparta yi temiz şehir yaparsanız ve çevreye pis koku saçan atik suyunuzu arıtırsanız o zaman gülün kokusu hissedilir. Yoksa güller diyarı Isparta miza Antalya istikametinden gelenler gülün resmini, heykelini görür ama o gülün kokusu yerine sizin atik suyunuzun arıtılmamasından kaynaklanan pis kokunuzu kokmaya devam eder.

4.) Sayın başkanım Sav belediye başkanını göreve davet ediyorum diyorsunuz ama bu görevin kendinize ait olduğunu unutuyorsunuz yine herhalde. Isparta belediyesi şehir merkezinde yasayan vatandaşlarımızdan su ve atik bedeli almaktadır. Atik su bedeli tahsil ediliyor da neden bu paralarla atik su arıtma tesisi çalıştırılmıyor? Yoksa arıtma tesisini de mi Sav belediyesini çalıştırmasını bekliyorsunuz?

5.) Basın aracılığıyla ve reklâm panolarında, billboardlarda atik su arıtma tesisine yeni ilaveler yapıldığını modernize edildiğini ve artik atik suyun arıtılmasının tam olarak yapılabileceğini soyluyordunuz. Bununla ilgili açılış filan yaptınız. Peki, siz modernize ettiğiniz para harcadığınızı söylediğiniz arıtma tesisinde ne arıtıyorsunuz? Kasabamızdan gecen bu pis su neden arıtılmıyor, neden pis koku ve tehlike saçmaya devam ediyor. Bunun sorumlusu siz olduğunuza inanmıyor musunuz?

6.)Sizin arıtmanızdan arıtılmadan çıkan atik suyun mücavir alanınız dışında olduğu için kapalı devre boruluma projesini yasal olarak yapamayacağınızı ve müfettişler tarafından soruşturma geçirebileceğinizi söylemektesiniz. Şimdiye kadar hangi müfettiş kamu yararı için yaptığınız hangi isten dolayı hangi kanuna göre ceza yazdı veya soruşturma açtı? Siz başka davalarla bu davayı karıştırıyorsunuz herhalde. Bu atik su sizin belediyenize ait olduğu için hangi müfettiş buna itiraz eder merak ediyorum. Ayrıca bu atik su size ait olduğuna göre çözümde size ait olması lazım değil mi?

7.) Belediyenize ait atik su arıtma tesisinin yetersiz olduğunu, çözümü için yapılması gerekenleri, kapalı devre boru sistemi ile atik suyun tahliyesinin gerekliliğini, atik suyun çevreye ve halkımıza verdiği zararları hakkında belediye meclisinizi yeterince bilgilendirdiniz mi? Meclis bu konuları bildiği halde size bu konunun çözümü ile ilgili borçlanma yetkisi mi vermedi? Eğer meclis sorunu çözülmesinden yana ise siz niye bu kadar önemli bir cevre sorununu çözmek istemiyorsunuz? Hem her fırsatta çevreci başkan olduğunuzu soyluyorsunuz ama Isparta için cevre felaketi olan bu sorununu şimdiye kadar çözmediniz ve halen çözümü noktasında basın demeçleriniz hariç bir adim dahi atmadınız.

Sayın başkanım gerçekten siz bu sorunu çözmek isteseydiniz 4,5 yıldır çözerdiniz ya da çözüm yolunda gerçekçi bir adım atardınız. Sadece basın önünde siyasi polemiklerle iktidar partisi milletvekillerimizi suçlamaktan başka bir icraat yapmamaktasınız. Hep başkalarını ve başka kurumları suçladınız. Çok ısrar ettiğim halde bu konuyla ilgili atik su kanalının basında basın açıklamasını yapmadınız.2009 yılı mart ayından itibaren bu konuyu her fırsatta gündeme getirdik Isparta valiliğine ve belediyenize sorunun çözümü için defalarca talepte bulunduk ama şimdiye kadar hiç bir netice alamadık, sorunun çözümü için hazırladığımız projeyi bile uygulamaya koymadınız.

Sayın başkanım, dun Şarkîkaraağaç ilçesinin köylerine ziyarette bulunduğunuzu basından öğrendim çok sevindim. Sav kasabası size çok daha yakin. Birde kasabamızı ziyaret edin. Halkımızla kahvede parkta sohbet edin, atık sudan mağdur olan insanımızla göz göze, yüz yüze gelin bu konudaki dertlerini dinleyin.

Sayın başkanım, bu konu ilgili basın yoluyla mesaj vermenize vazife taksimatı yapmanıza gerek yok. Siz sadece atik suyunuzu tam olarak arıtın ya da %50 si hibe olan kapalı devre boru hattı projesini uygulamaya geçirmek için gerekli olan imzanızı atin memlekete büyük bir hizmet etmiş olursunuz. Aksi halde bu kadar insanin vebalini taşımak zorundasınız”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum