Kötü Örnek Oldu

İlin 2 takımının gençleri için çok kötü örnek oldu.

Yayınlanma:
Kötü Örnek Oldu

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta mücadele eden Isparta İdmanyurduspor, 2. yarının ilk maçında Eğirdirspor’la oynadığı yerel derbi karşılaşma sonunda çıkan olaylarla ilgili bir basın toplantısı yaptı.
Düzenlenen basın toplantısına Yöneticiler Adnan Artan, Adem Güler, Sıtkı Ağlarcı ve Aykan Uğurlu ve Antrenör Hakan Koçer katıldı.

Yumruklu saldırıya uğradığını ileri süren Isparta İdmanyurduspor Antrenörü Hakan Koçer, “Eğirdirspor bize ilk olarak tepkisini 2. yarı kampımız öncesinde sahayı vermeyerek gösterdi. Ayrıca AFJET’ten anlaştığımız oyuncularımızı Afyonspor’dan almak için her yolu denediler. Bizim kulübümüzün zor durumda olacağını, küme düşeceğini , kendilerinin daha iyi olduğunu söylediler. Müsabakaya gelince maçın başından itibaren Eğirdirspor Yedek Kulübesinde kenar heyetinde bulunan Yardımcı Antrenör Turgut Kul, Abdullah Turan sürekli oyuncularımıza hakaret ve küfür ettiler. ‘Çuval bunlar, şarlatan bunlar, futbolcu diye oynatıyorlar’ şeklinde kenardan sürekli oyuncularımıza sözlü sataşmalarda bulundular.
Maç sonunda Yardımcı Antrenör Turgut ve yöneticileri Abdullah Turan, oyuncumuz Onur Enes Tuncer’e, ‘Sen bizim ekmeğimizi yedin. Şimdi gittin Isparta’da oynuyorsun’ şeklinde konuşunca bende araya girerek yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. Daha sonra Antrenör Hakan Karaca ile sözlü sataşmaya girdim. Daha sonra o anki kargaşadan yararlanan Belediye’de çalıştığını öğrendiğimiz S. K. ismindeki şahıs bana arkadan yumruk attı. Gözümde morluklar ve çenemde ağrılar var. Rapor aldık, elimizdeki görüntülerle suç duyurusunda bulunacağız. Adli mercilerde hakkımızı arayacağız” açıklamasında bulundu.

1-1 sonuçlanan yerel derbinin ardından yaşananların üzücü olduğunu söyleyen Yönetici Adnan Artan’ın açıklamasını aynen yayınlıyoruz:
“Eğirdirspor son dakikalarda olayları çıkardı. Biz onların harcadığı paranın 10/1’ini harcadık. Bunu hazmedemediler. Bu işin parayla değil, gönülle olacağını gösterdik. Maç sonunda yaşananlar ilin 2 takımın gençleri için çok kötü örnek oldu. Isparta büyüklerinin, halkının sahip çıkmadığı bir ortamda o sahada yalnız bıraktıkları Isparta İdmanyurduspor’u biz yöneticileri bu zor şartlar altında buralara getirdik. Hiçbir kurum ve kuruluştan destek görmedik. Futbolcularımız ve hocamızla özveriyle takımı ayakta tutuyoruz. Maç sonunda yaşanılan olaylar utanç verici. Antrenörlerine ve sporcularına sahip çıkamadılar. Onları da esefle kınıyoruz. Hocamıza Eğirdir Belediyesi’nde görevli S. K. tarafından yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Arkamızda kimse olmamasına rağmen 20 yönetici, 20 futbolcu bu işin peşini bırakmayacağız.”

Yönetici Adem Güler ise, “Dünkü karşılaşmada yaşananların esas sebebi, maçın sonunda yüksek miktarda kurulan Eğirdirspor’un çok düşük bütçelerle kurulan Isparta İdmanyurduspor’u küçümseyerek sahaya çıkmasındandır. Eğirdirspor herşeyi parayla çözülebileceği inancında olduğu için bizim AFJET Afyonspor’dan transfer ettiğimiz oyuncuları da parayla satın alabileceğini de düşünmüştü. Burada paranın geçmeyeceğini anladılar. Hazımsızlıkları da ortaya çıktı. Maç sonunda da 32 Gençlik Taraftar Grubumuzdan yararlananlar oldu. Joplananlar oldu, taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum