Kovada'da Turizm Hamlesi: İmza Şevket Ağanın

Okul, hastane derken tam olarak değerlendiremediğimiz tabiat varlıklarına da el attı. Şevket Demirel, Kovada Gölü Milli Parkı Düzenlenmesi Projesi'nin yatırımını üstlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2015 09:35
Kovada'da Turizm Hamlesi: İmza Şevket Ağanın

AKDENİZ GAZETESİ'NİN HABERİ

Isparta’nın en önemli tabiat güzellik­lerinden Kovada'da önemli çalışmalara imza atılıyor. Kovada Gölü Müli Parkı'nı güzelleştirerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine kazandırmayı amaçlayan Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, burada İspar­ta'da olmayan bir çalışmaya da imza attı:Doğa Müzesi.

Milli Parklar İsparta Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kovada Gölü Milli Parkı'ndaki kır evi doğa müzesine dönüştürüldü. Doğada bulunan canlıların maketleri müzede sergilendi.

Ayrıca çocukların eğitimi için interaktif ekranı olan 60 kişilik salon yapıldı. Milli Park­lar, Kovada'da öğrencilere doğa eğitimi vermeyi amaçlıyor.
Kovada Gölü Milli Parkı ile ilgili asıl önemli gelişme, hayırsever İşadamı Şevket Demirel'in çalışması.

Isparta’da okul, hastane gibi birçok alanda sosyal projelere imza atan Şevket Demirel, Ko­vada Gölü Milli Parkı'na da el attı. Ko­vada Gölü Milli Parkı'nın günübirlik ziyaretçilerin kullanımına açüması amacıyla hazırlanan yatırım programını Şevket Demirel uygulayacak. Şevket Demirel'in Kovada'da rekreasyon alanı yatırımlarının tamamını üstlendiği öğrenildi. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan proje Şevket Demirel tarafından yapılacak.

Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, bu jestinden ötürü Şevket Demirel'e teşekkür etti.

Kovada GölüMilli Parkı'nın çok önemli bir değer olduğunun altım çizen Yılmaztürk, şu bil­giyi verdi: "Kovada Gölü Milli Parkı Günübirlik Ziyaretçilere Düzenlenmesi Projesi Kovada Gölü Milli Parkı Pro­jesini yenilettik. Burada bir ziyaretçi merkezi yaptık. Hem eğitim fonksiyonu hem tanıtım fonksiyonu açısından önemli. Gelen insanlara da en azından bir çay, kahve ikram edebilecek güzel bir mekân oldu. Ama çevresi ağaçlık ve fun­dalık.

Çevre düzenlemesi projesi gerekiyor. Bu projeyi de yaptık ilgili ku­rullara onaylattık. Bu alanda oturma yer­leri yapıldı. Yürüme yollarıyla, engelliler için göle kadar rampalarımız var. Isparta’nın Turizm merkezi Eğirdir. Eğirdir’e gelenlere bir doğal alan sunuy­oruz.

Burada insanlara güzel çekici bir ortam hazırlamak istiyoruz. Okullardaki doğa eğitimlerini burada yapmak istiyoruz. Bunun için 60 kişilik salonumuz var. Burada interaktif ekranlar var. Hem turizme katkı sağlayacak, hem eğitim verilecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.