Köy Halkı Endişeli

Şarkikaraağaç ilçesinde düzenli çöp depolama alanlarının bulunmaması sıkıntı yaratıyor.

Yayınlanma:
Köy Halkı Endişeli

Çöplerin depolandığı alanlardan pis kokular yükselirken, çöplükleri mesken tutan köpekler ise korku yaratıyor.

Şarkikaaağaç Belediyesine ait Aslandoğmuş köyü yolu üzerinde bulunan çöp depolama alanları özellikle yaz aylarında kokuların yükselmesi ve sürekli çöplükte çıkan yangınların çoğalması üzerine çevrede yaşayanları rahatsız ediyor.

Şarkikaaağaç Belediyesi çöpleri Aslandoğmuş köyü yolu üzerinde bir araziye döküyor. Sürekli olarak çöpün yanmasından dolayı Ballıpetek, Kerkük mahallesi, Çarıksaraylar Kasabası kötü kokurlardan rahatsız. Ayrıca çöplükün her tarafını köpekler sardı. Hasta oldukları görülen köpekler endişe yaratıyor.

Vatandaşlar, belediyenin düzenli depolama alanı yapmaya bütçelerinin yetersiz olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından soruna çözüm bulmasını istediler.

Ballıpetek, Kerkük mahallesi, Çarıksaraylar Kasabası yaşayanlar, çöplükten yükselen kokular ve köpeklerden şikayet ederek, “Özellikle yaz aylarında çöpler daha da çoğalmaya başladı. Başıboş köpekler yiyecek bulabilmek için buraya geliyorlar.

Köpeklerin çoğu uyuz. Yarın hastalıklı bir köpek yüzünden bölge karantinaya alınabilir. Çöplüğün buradan kaldırılması gerekli dediler. Konuyla ilgili Şarkikaraağaç Belediye Başkanının bir açıklama yapmasını buradaki bu çevre katliamına bir son vermelerini istediler.

Haber: Fatih Demirtaş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum