Köy İmamı Somali İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Yalvaç ilçesine bağlı Celeptaş köyü imamı, Afrika'da insanlık dramının yaşandığı Somali halkı için yardım kampanyası başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2011 10:38
Köy İmamı Somali İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Yalvaç ilçesine bağlı Celeptaş köyü imamı, Afrika'da insanlık dramının yaşandığı Somali halkı için yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında şu ana kadar 3 bin 200 lira toplandı.

Somali'de yaşayan ve açlıkla karşı karşıya kalan insanların durumuna kayıtsız kalamayan Celeptaş köyü Camii İmamı Mehmet Yıldırım, yardım kampanyası başlattı.

Yıldırım, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, Komşusu açken tok yatan bizden değildir. ' Somali de bizim komşumuzdur. Oradaki insanlar açlıktan ölürken bizler duyarsız kalamayız. Türkiye zaten dünya ülkelerine örnek olacak duyarlılığı gösterdi. Bi zde köy halkı olarak böyle bir kampanya başlattık. Bunun tüm köylere örnek olması adına kampanya düzenledik. Türk insanının yardım sever olduğunu göstermek istedik. " dedi.

Yıldırım, topladıkları 3 bin 200 TL'lik yardımı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabına yatırdıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.