Köylerde Eski İçme Suyu Borusu Kalmayacak

Köylerde Eski İçme Suyu Borusu Kalmayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2016 10:35
Köylerde Eski İçme Suyu Borusu Kalmayacak

Vali Şehmus Günaydın Keçiborlu ilçesinde çalışma programı düzenledi. Keçiborlu Kaymakamlığı ziyaretiyle başlayan programda Vali Günaydın Kaymakam vekili Muhammet Fatih Demirel’den brifing aldı. Ardından Keçiborlu Belediyesi’ne geçerek burada Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’la ilçede yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Vali Günaydın Keçiborlu’da İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İlçe temaslarının ardından Aydoğmuş köyüne geçen Vali Günaydın burada vatandaşlarla bir araya gelerek köy muhtarından köy ve sorunları hakkında bilgi aldı. Dere ıslahı ile ilgili iletilen sorunla alakalı olarak DSİ yetkilileriyle de görüşen Vali Günaydın Aydoğmuş köyündeki çalışmaların hemen başlatılması talimatı verdi.

15 TEMMUZ DUYARLILIĞI İÇİN TÜM VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR
Kaplanlı köyü ziyaretinde kadınların düğün salonu talebinin yerine getirileceğinin ve köy merkezine 1000 metre kare parke taşı döşeneceğinin müjdesini veren Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz hain kalkışmasına verdiğiniz tepki için ve ortaya koyduğunuz duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkür ederiz” dedi.

SORUNLAR MAHALLİNDE TESPİT EDİLDİ
Ardından Kozluca köyünde hanımlarla bir araya gelen Vali Günaydın çocuk parkı talebinin ve gençlere yönelik kurs talebinin derhal yerine getirilmesi talimatı verdi. Ayrıca taşımalı eğitim esnasında okullarda öğrencilere verilen yemeklerin soğuk olması sorunuyla ilgili olarak da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okullarda, yemeklerle ilgili olarak sıklıkla denetim yapması talimatını verdi. Vali Şehmus Günaydın Kozluca köyünde son olarak 1999 yılında Hakkâri’de bölücü terör örgütü ile mücadele sarasında şehit olan Ramazan Yiğit’in anne ve babasını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
Keçiborlu’da ziyaret edilen diğer bir köy ise Gül köy oldu. Burada vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunları dinleyen Vali Günaydın içeme suyu konusunda çalışma yapılması konusunda talimat verdi.
Ardından Çukurören köyünü ziyaret Vali Günaydın burada karşılaştığı çocuklar ile bir süre sohbet ederek, vatandaşlardan köyleri ile ilgili taleplerini dinledi. Ardından ise 1991 yılında Tunceli’de bölücü terör örgütü üyeleri ile girdiği çatışmada şehit olan Mustafa Alptekin’in ailesini ziyaret etti.

KÖYLERDE ESKİ İÇME SUYU BORUSU KALMAYACAK
Buradan Saracık köyüne geçen Vali Günaydın, köydeki içme suyu sıkıntısının giderilmesi konusunda yeni bir sondaj yapılması talimatını vererek il genelindeki köylerde 25 yılın üzerindeki bütün içme suyu şebeke borularının değiştirilmesi talimatını verdi.

Vali Şehmus Günaydın son olarak Kılıç köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinledi. Vatandaşların su deposunun yenilenmesi, çöp konteynırı ve parke taşı taleplerinin yerine getirilmesi talimatı verdi. Vali Günaydın Kılıç köyünde ayrıca 1999 yılında Tunceli’de Bölücü hain terör örgütü üyeleri ile girdiği çatışmada şehit olan Şehit Hüseyin Avni Korkmaz’ın ailesini de ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum