Köylülerin ''Organik Köy'' Projesi Hayata Geçiyor

Yalvaç ilçesine bağlı Taşevi köyü sakinleri, yeni bir tarım alanı açarak organik tarım yapmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2011 15:08
Köylülerin ''Organik Köy'' Projesi Hayata Geçiyor

Yalvaç'ın Taşevi köyünde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ahmet Altıntaş, köy halkının birlikte hareket ederek projeyi hayata geçirmelerinin takdire şayan olduğunu söyledi. Altıntaş, ''Birliğin olduğu yerde dirlik ve güç vardır. Bu köyümüz bunu başarmış kendilerini kutluyorum. Organik ürünler artık aranılan bir şey oldu. Taşevi köyünün bu atılımının her köyümüze örnek olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Organik Kayısı ve Sebze Yetiştiricileri Derneği Başkanı Osman Çetinkaya da, 5 yıldan bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünde organik meyve ve sebze yetiştirdiklerini, yıllık 600 ile 700 ton arası ürün rekolteleri elde ettiklerini söyledi. Taşevi köyü halkı olarak köyü, 'organik tarım köyü' yapmaya karar verdiklerini belirten Çetinkaya, ''Damlama sulama sistemi döşediğimiz 1700 dekarlık araziye de kayısı ağaçları dikeceğiz. Bu ağaçlar yetişinceye kadar da bahçelerde sebze yetiştirilecek. Organik tarım ürünleri konusunda uzman bir şirketten teknik destek alıyoruz ve ürünlerimiz yılda 2 kez bakanlık tarafından denetleniyor'' diye konuştu.

Yeni alanda faaliyete geçince yıllık rekoltenin 2 bin tona yaklaşacağını vurgulayan Çetinkaya, arazinin bulunduğu alanın dozer ile sürülmesi gerektiğini belirterek, ''Bunun için Sayın Valimizden yardım bekliyoruz. Köy halkı olarak dozerin akaryakıtını karşılamayı taahhüt ediyoruz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum