Köylüyü Yeniden Milletin Efendisi Yapacağız

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Gelendost ve köylerini ziyaret etti. Şenol, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2015 16:52
Köylüyü Yeniden Milletin Efendisi Yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Gelendost, Avşar, Yenice, Köeke, Çaltı, Bağcı, Bağıllı ve Yaka’da ön seçim çalışmalarına devam etti.

Ön seçim çalışmalarına ‘gölün öte yakası’nda devam eden Vedat Şenol, Gelendost, Avşar, Yenice, Köeke, Çaltı, Bağcı, Bağıllı ve Yaka’da partililerle ve vatandaşlarla buluştu.

Partisinin ön seçim sürecini anlatan Şenol, “CHP ön seçim süreciyle ciddi bir heyecan ve ivme yakalamıştır. Isparta’dan iki milletvekili çıkarmak hayal değildir. Bu süreci hep birlikte omuzlayacağız” dedi.



2,5 yıllık il başkanlığı sürecinde de bölgeye önem verdiğini kaydeden Şenol, “Özellikle elmacılık faaliyetleriyle dikkat çeken Gelendost bölgesinde üreticilerimizin sorunlarını biliyoruz. Çözümler için projelerimiz var. El birliğiyle toprağımızı, bahçemizi, pazarımızı yeniden şenlendireceğiz. CHP iktidarında köylü yeniden milletin efendisi olacak” ifadelerini kullandı.

Gıda üretiminin dünyada giderek stratejik bir önem kazandığı süreçte, Türkiye artan ölçüde dışa bağımlı hale geldiğini vurgulayan Şenol, “Bu süreçte çiftçimiz desteklenmedi, vergilendirildi. Tarım sektöründe yüzde 2’ler düzeyinde kalan yetersiz büyüme süreci, bitkisel ve hayvansal üretimdeki artış ortalamasını nüfus artış oranının gerisinde bıraktı” dedi.



Şenol, tarımda en büyük sorunun ise ihracatın düşerken ithalatın artması olduğunun altını çizdi. İktidar tarafından uygulanan politikalar sonucu tarımla uğraşan üretici sayısı, ekim alanı ve üretim miktarının azaldığını dile getiren Şenol, tarımda net olarak ihracatçı olunduğunu dile getirdi.

Özellikle elma da büyük sorunların yaşadığını kaydeden Şenol, “Geçtiğimiz yıllarda yanlış dış politikalar yüzünden üreticimiz elmasını komşu ülkelere satamadı. Hükümet hem politikada, hem ekonomide hem tarım da üreticinin, yurttaşın yüzünü yere düşürdü” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum