Köyün Yolunu Kapatan Yola Köylü Tepkisi

Konya'nın Beyşehir ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi devlet yolu Hüyük yol ayrımında yapılan kavşak ve refüj çalışması sonrasında bağlı oldukları ilçenin merkezine ulaşımlarının kesildiğini ileri süren Budak köyü sakinleri, karayolu üzerinde toplanarak

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2011 12:15
Köyün Yolunu Kapatan Yola Köylü Tepkisi

Konya'nın Beyşehir ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi devlet yolu Hüyük yol ayrımında yapılan kavşak ve refüj çalışması sonrasında bağlı oldukları ilçenin merkezine ulaşımlarının kesildiğini ileri süren Budak köyü sakinleri, karayolu üzerinde toplanarak duruma tepki gösterdi.

İlçe merkezine gidebilmek için kural ihlali yapmak zorunda kaldıklarını savunan köy sakinleri, yaşadıkları durumu kameralar aracılığıyla ilgililere göstermek için traktör ve araçlarla bir süre yasak olmasına rağmen yeni yapılan kavşakta U dönüşleri yaparak soruna ilgililerin çözüm bulmasını istedi. Budak Köyü Muhtarı Mehmet Akol, Budak köy yolu ayrımında toplanan köy sakinleri adına yaptığı basın açıklamasında, karayolunun Hüyük yol ayrımında hayata geçirilen yol genişleme faaliyetleri kapsamında kavşak
ve refüj çalışmaları yapıldığını anlatarak, Budak köyünün yol ve arazilere giren diğer yol bağlantısının da koptuğunu ileri sürdü. Bu sorunun çözülmesi için ilgililere Hüyük Kaymakamlığı aracılığıyla 3 ayrı dilekçe verdiğini ama aradan geçen zamana rağmen netice alamadıklarını belirten,

Akol, şöyle devam etti: "Şu anda burada her an kaza olma olasılığı var. İlçemize gideceğiz, köyümüzden en az 50-60 kişinin günlük Hüyük'e gidip gelmesi gerekir. Buradan çıkıyoruz, bu rampa yerde duruyoruz, U dönüşü yasak ama o kuralı çiğniyoruz, daha doğrusu çiğnetiyorlar. Ayrıca, Beyşehir yönünden köyümüze doğru geliyoruz. U dönüşü yapacağız, yine o da yasak. Velhasıl Budak köyünün dışarı çıkışı yasak. U dönüşleri yaptığımız için her an cezai işlemlerle karşılaşabiliriz. Ama trafik polislerimiz bilerek göz yumuyorlar. Kuralları çiğnememek için ise köyden çıkmamak gerekiyor, ama çıkmak zorundayız. Acil bir hastamız oldu, hastaneye gideceğiz, nasıl gideceğiz. Bağlı bulunduğumuz ilçe merkezine gidemiyoruz" dedi.

Muhtar Akol, yaşanan sorunu Ulaştırma Bakanı, hatta Başbakana kadar ulaştıracağını belirterek, "Buradaki uygulanan proje hatalıdır. Yetkililer, 'tamam yapacağız' diyor ama burada birisinin canı yandıktan sonra bunun sorumlusu kim olacak? Vatandaş trafik kuralını çiğnemek zorunda, ondan sonra suç vatandaşa yüklenecek. Bu sorunumuz çözülmezse farklı şeyler de gündeme gelecek. Ben bu konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne de taşıyacağım. Bizim köyümüz misafirperver bir köydür, şu an için tepkimizi gösteriyoruz ama köylülerimiz sorun çözülmezse bundan böyle siyasilerin buraya gelmesini de istemiyorlar" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Esat Erbaş ise, "Eğer bizim sorunumuz çözülmezse, siyasiler gelmesin bu köye. İki yolumuz vardı, trafiğe kapalı bir yol haline getirdiler. Önü, sağı, solu açık değil" diye konuşurken, bir başka köy sakini Mehmet Ali Şafak, "Burası çiftçi köyü. İşte pancar arabalarını kameralarınız aldı. Bu yol olmazsa pancar arabaları nereden gidecek, sorarım size. Pancar yüklü araba, her zaman bu kural hatasını çiğneyerek gider mi? Ne bağlı olduğumuz ilçeye, ne sağa, ne sola gidemiyoruz. Yolumuz kapalı, gidiyoruz ama kuralları çiğneyerek gidiyoruz" dedi.

Yol üzerinde yapılan basın açıklaması ve köy sakinlerinin yaşanan durumla ilgili görüşlerini açıklamasının ardından kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.