KPSS Adayları Gözlerine İnanamadı!

Birçok aday KPSS'ye girecekleri okulların kilometrelerce uzağa çıkmasını protesto etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2012 21:05
KPSS Adayları Gözlerine İnanamadı!

Birçok aday KPSS'ye girecekleri okulların kilometrelerce uzağa çıkmasını protesto etti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 23 Eylül'de yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS ) giriş belgelerini açıkladı. Heyecanla ÖSYM’nin internet sitesine bakan birçok aday sınav giriş yerlerini görünce adeta şok oldular. Heyecan ve sınav stresine bir de bu sorun eklenince adaylar ÖSYM’yi protesto etti ve sınava girmeme kararı aldı. İşte memur adaylarının

Türkiye’nin dört bir yanından gönderdikleri şikayetler:

Balıkesir’den İ.B: “2010 yılında girmiş olduğum KPSS sınav yerine 1-Balıkesir 2- Edremit yazmama rağmen Bursa’da sınava girdim. Lakin 2012 yılı KPSS de yine aynı sorun. 1-Balıkesir 2- Edremit yazmama rağmen yine Bursa İnegöl ilçesinde bir lise çıktı. Arkadaşlarla aynı zamanda başvuru yaptık onlara merkez Balıkesir çıktı. Ya ayıp günah değil mi? . Yani kalkıp başka ilin bir ilçesinde sınava girmek. Şimdi sınava girmeyeceğim harçlarda kaldı yatırmış olduğum. Neden insanlara eziyet çektiriyorlar. Sınav yerimin değişmesini istiyorum.”


Uşak’tan E.K.: “Benim sınav yerlerim ilk tercih Uşak ikinci tercih yerim Denizli fakat Isparta merkez olarak gözüküyor. Sorunun çözülerek mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Balıkesir’den B.C: “Sınav yeri tercihlerimin aksine Balıkesir işaretlememe rağmen Bursa İnegöl ilçesinde bir lise cıktı. Ben Balıkesir’in ilçesinde oturuyorum. Balya Balıkesir 52 km Balıkesir Bursa 160 km, Bursa İnegöl 55 km sınav saat 9. 30 da ben sınav yerine nasıl ulaşacağım üstelik bilmediğim bir ilçe.”

Muğla’dan İ.Y: “Benim sınav yerlerim ilk tercih Muğla merkez ikinci tercih Muğla Milas yaptım. Ama Aydın Nazilli çıkmış böyle şey olur mu maddi durumu olan var olmayan var.”

Yozgat’tan Y.Y.: “Benimde sınav yerim Yozgat/Merkez - Yozgat/Sorgun olarak yazıyor ama Tokat/Merkez’de bilmediğim bir ilköğretim okulu çıktı. Böyle bir şey olamaz!”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.