KPSS Alan Sınav Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı 2013 KPSS için yürütmekte olduğu alan (branş) sınavı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Buna göre KPSS alan sınavı 13 Temmuz tarihinde yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 17:34
KPSS Alan Sınav Tarihi Belli Oldu

2013 KPSS öğretmenlik alan sınavının 13 Temmuz'da yapılması planlanıyor. Yeni düzenleme ile öğretmen adayları; genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve branşlarıyla ilgili sınava tabi olacak. Sınavın ağırlığı ise yüzde 20 genel kültür, yüzde 20 genel yetenek, yüzde 30 eğitim bilimleri, yüzde 30 alan sınavı şeklinde gerçekleşecek. İngilizce, matematik, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenliği gibi 16 branşta alan sınavı yapılacak. 2013 KPSS öğretmenlik alan sınavının 13 Temmuz'da yapılması planlanıyor. Sınav takvimi ÖSYM tarafından duyurulacak.

Konuyla ilgili Ajans32 muhabirine bilgi veren Yargı Akademi Kurucu Müdürü Hakan Kahraman, “Milli Eğitim Bakanlığı 2013 KPSS için yürütmekte olduğu alan (branş) sınavı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı ve önümüzdeki hafta ilgili yönetmeliğin çıkarılması bilgisine ulaşıldı. Alan (Branş) sınavı aşağıdaki branşlar için 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır” dedi.

Okul öncesi öğretmenliği sınıf öğretmenliği, Fen- Teknoloji öğretmenliği, Sosyal bilgiler öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Fizik öğretmenliği, Kimya öğretmenliği, T. Dili ve Edebiyatı öğretmenliği, Tarih öğretmenliği, Coğrafya öğretmenliği, Felsefe grubu öğretmenliği, Psikoloji danışmanlık ve Rehberlik, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği
• Sınavın uygulama birimi ve puanlama ağırlığı şu şekilde olacaktır:

• Alan sınavının kapsamı üç bölümden oluşacaktır.
1- Akademik ders programı (Yök'ün kur tanımlaması yaptığı genel ve geçerli öğretim programı) % 40
2- İlgili dersin Okul programı (örneği;n Tarih branşı için lise Tarih ders programı)% 50
3- Alanın öğretimi (Özel Öğretim Teknikleri) % 10

Yargı Akademi Kurucu Müdürü Hakan Kahraman, “Yayınevi olarak genel ve geçerli yayınlarımız ile ders öğretim programı hazırlıklarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında endişeleri giderecek, sınavın müfredatına uygun ve sistematik çalışmayı destekleyerek tam başarıyı sağlayacak ürün örnekleri sınava hazırlanan arkadaşlarımızla paylaşılacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.