KPSS İle Merkezi Atama Tarih Oluyor!

Peki Memur Alımları Nasıl Yapılacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2017 12:16
KPSS İle Merkezi Atama Tarih Oluyor!

Hükümet, memur olmak isteyenler için çok sürpriz bir çalışma başlattı. Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemi tamamen değişiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemi tarih oluyor. Peki bu sistem değiştikten sonra memur atamaları için hangi sistem kullanılacak?

Şimdiki atama sistemimizi incelediğimiz zaman adaylar lise/ön lisans/lisans seviyelerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giriyor. Ardından tercih dönemleri başladığı zaman adaylar KPSS puanlarıyla birlikte tercihlerini yapıp boş bir kadroya puanlarına göre yerleşiyorlar. Fakat yapılacak olan değişikliklerle beraber kamuda memur alımında tarihi bir değişiklik oluyor. Yapılacak olan değişiklikten sonra KPSS’de merkezi atama dönemi sona erecek.

KPSS’de merkezi yerleştirme sistemi yerine hükümet hangi sistemi kullanmayı planlıyor? Adaylar yine Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek mi? İşte yeni sistemle ilgili soruların cevapları… Memur olmak isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girdikten sonra mülakat sınavına da girecekler. Girilen mülakat sınavı sonrası alınan puan ile KPSS’den aldığı puanın aritmetik ortalaması alınacak.

FETÖ yapılan KPSS merkezi atamalarıyla devletin birçok kadrosuna sızmıştı. Tekrardan böyle bir olayın önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı.

Sözleşmeli öğretmen, sözleşmeli ebe ve hemşire alımlarında mülakat sistemi devreye girmişti. Bu uygulamalar artık devletin tüm kadrolarında yapılması planlanıyor.

Adaylar, hangi kadroya girecek olursa olsun KPSS tek başına yeterli olmayacak. KPSS’den sonra mülakat yapılacak ve istenmeyen kişilerin devletin kadrolarına sızması önlenmiş olacak. KPSS’de çoğu adayın şikayetçi olduğu genel yetenek ve genel kültür sınav sistemleri de değişecek. Artık genel yetenek ve genel kültür sınavında başarılı olanlar değil; mesleğinde başarılı olanlar kamuda iş bulabilecek.

Bu kapsamda mühendislik, mimarlık ve diğer mesleklere de Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan ÖABT sınavı gibi bir sınav yapılması planlanıyor. Böylece adayların mesleki teorik bilgileri ölçülmüş olacak. Güvenlik soruşturmalarının dışında arşiv soruşturması da yapılacak. Bu soruşturmalar sonuca varmadan hiçbir aday kamuda iş imkanına sahip olamayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.