Kredi Çetesine Operasyon: 11 Gözaltı‎

Sahte kimliklerle kredi çektikleri iddia edilen çeteye yönelik 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda biri polis 11 kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2010 10:26
Kredi Çetesine Operasyon: 11 Gözaltı‎

İddiaya göre, yaklaşık 6 ay önce Zonguldak'a gelen bir çetenin bazı üyeleri, ayrı bankadan düzenledikleri sahte kimliklerle kredi çekmek istedi.

Şahısların kredi başvurusu sonuçsuz kalırken, çete üyesi oldukları ileri sürülen şahıslar Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi, Karadeniz Ereğli Şube Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ve istihbarat birimleri tarafından takibe alındı.

Ekipler, titiz takip ve çalışmaların ardından Yalova, İstanbul, Mardin ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla biri polis 11 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda çok sayıda sahte kimlik, kimlik fotokopileri ve sahte evrak ele geçirildi. Zonguldak bölgesinde ilk kez böyle bir operasyon yürütülürken, sağlık raporları alınan zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.

Şu ana kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Isparta, Düzce ve Zonguldak'ta toplam 41 kişinin üzerine sahte evrakla kredi çekilmesi nedeniyle mağdur olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.