Kredi Hacmini 17 Kat Artırdık

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği kongresinde AK Parti iktidarında kredi hacminin 17 kat arttığını kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2014 13:04
Kredi Hacmini 17 Kat Artırdık

Bilgiç de konuşmasında; “Geçmişe baktığımız zaman Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görürüz. Türkiye’nin ve dolayısıyla ilimizin sorunları yok mudur? Tabiki vardır. Sorun yok demek aymazlıktır. Diğer taraftan, hiçbir şey yapılmıyormuş sanki sorunlar eskilerden beri devam ediyormuş gibi anlatmak da aymazlıktır.

Biz Türkiye’de AKP olarak 2002’de iktidara geldiğimizde ülkede kullanılan kredi hacmini % 1’lerde idi biz bunu 17 kat artırdık. Kredi faizlerini % 16’lardan % 1’lere kadar düşürdük. Bilindiği gibi sayın Başbakanımız geçtiğimiz günlerde katıldığı bir kongrede müjdeyi verdi. Esnafımıza sıfır faizli kredi imkanı sunulacak. Kredi için bankaların istediği ipotek bence normaldir. Çünkü, bankalar da bu konuda kendilerini güvence altına almak istiyorlar.

Emekli olan esnaflardan kesinti yapılması işini bende içime sindiremiyorum. İnşaallah bu konuda bir düzenleme yapılacak. Bu konudaki Sosyal Güvenlik Kurumu kanun tasarısı muhtemelen önümüzdeki günlerde bizim komisyona yani Plan ve Bütçe Komisyonuna gelecek. Konuyu görüşüp karara bağlayacağız ve daha sonra genel kurula gelerek kanunlaşacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum