Kriz Yaşanmamış

Geçtiğimiz günlerde “İşaret dili kursunda Tercüman Krizi” başlığıyla yayınladığımız habere Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından cevap geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2013 16:12
Kriz Yaşanmamış

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak organize ettiğimiz sağlık personeline yönelik İşaret Dili Kursu’nun 19.02.2013 tarihinde gerçekleştirilen açılışına 67 sağlık personeli kursiyer olmak üzere toplam 96 kişi katılmıştır. Programımıza katılan davetlilerden 2’si kurumumuz personeli olmak üzere 3 kişi işitme engellidir. Bu kişiler, yaşadıkları sıkıntıları aktarmaları ve bizlere taleplerini iletebilmeleri için kurumumuzca özellikle davet edilmiştir. Bunun yanında ikisi işaret dili öğretmeni olmak üzere üç tercümanın, açılış programımıza katılımı sağlanmıştır. Program esnasında, işitme engelli kişilere işaret dili bilen kişilerin eşlik etmesi program öncesinde organize edilmiş ve program akışının onlara tercüme edilmesi sağlanmıştır.

Kısacası sizlerin iddia ettiği gibi işitme engelli davetlilerimizin unutulması ve onlara yeni bir engel daha teşkil edilmesi söz konusu değildir. bilakis işitme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek, kurumlarımda onlara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.