Krizin Etkisi Derinleşiyor…

Krizin etkisi derinleşiyor…

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2018 10:56
Krizin Etkisi Derinleşiyor…

Devlet Hastanesinin Şehir Hastanesine taşınması ileyaklaşık bir yıldır yoğunluğundan eser kalmayan Hastane Caddesindeki esnaflar,taşınmanın ekonomik etkisinin kendilerini de aşarak çarşı merkezine kadarindiğini belirttiler.  Eğirdir yolu üzerine Şehir Hastanesininyapılarak Doğancı Mahallesindeki Devlet Hastanesi ve Doğumevi'nin ŞehirHastanesi'ne taşınmasından sonra sağlık sektörünün kümelendiği HastaneCaddesi'nde bir yılı aşkın süredir ticaret durma noktasına geldi. Hatta,esnaflar artık ekonomik sıkıntının hat safhaya ulaştığını belirttiler.

ESNAFLAR; “SİFTAH YAPMADAN DÜKKANLARIMIZI KAPATIR HALE GELDİK”
Esnaflar, bölgeyi yeniden canlandıracakprojelerin biran önce hayata geçirilmesini istiyor. 30 yılı aşkın hizmetiyleticarette cazibe merkezi yaratan Isparta Devlet Hastanesi ile Doğumevi'ninŞehir Hastanesi'ne taşınmasından sonra o bölgede her şey değişti. Adeta,‘Terkedilmiş bölge’ye dönen hastane civarlarında birçok esnaf ya işyerinikapattı ya da rızkını başka yerlerde aramak üzere taşındı. Kalan esnaflar ise,eski Devlet Hastanesi kampusunun değerlendirilerek bölgenin yeniden cazibemerkezi haline getirilmesini istiyor.

“ESNAFLARIN YAŞADIĞI EKONOMİK KRİZ, CADDENİN SONUNA KADAR İNDİ”
Devlet Hastanesi çevresindeki esnaflar kadarkapanan diğer hastane olan Doğumevi Hastanesi çevresindeki esnaflar da aynısıkıntıyı yaşıyor. Doğumevi Hastanesi karşısında yıllardır Market işletenCevher Market Sahibi Mustafa Akbulut, konu ile ilgili olarak yaptığıaçıklamada; “Ben Doğum Hastanesi karşısında 30 yıldır esnaflık yapıyorum. GerekDevlet Hastanesi gerek Doğumevi Hastanesinin taşınmasından sonra burası adetaterkedilmiş viraneye döndü. Ne gelen var, ne giden. Taşınmanın ilk aylarındaburadaki hareket aşağı taraflara kaymıştı. Ancak, şimdi oralar da buolumsuzluktan etkilendi ve ekonomik kriz bizden sonra aşağı bölümde bulunanesnaf arkadaşlarımızı da etkilemeye başladı. Hatta, bu durum Hastane caddesininbittiği yer olan Çarşı Polis Karakolunun önündeki kavşağa kadar inmiş durumda”dedi.

“ŞEHİR HASTANESİNİN ÇEVRESİ ATEŞ PAHASI OLDU”
Bulundukları yerden Şehir Hastanesininçevresindeki alanlara gitmek istediklerini ancak, oradaki dükkanların kirabedellerinin de bir anda fırlayarak adeta ateş pahası olduğunu ifade edenesnaflar; “Bilindiği gibi, buralar yıllarca marketlerin, sağlık merkezlerininolduğu bir noktaydı. Ancak, Eczacılar, gözlükçüler, medikalciler ve doktorlar.Doğal olarak Şehir Hastanesi, şehrin cazibe merkezine taşınmıştır. Bizlerburada kaldık ve hastanenin taşınmasından çok etkilendik. Hastanemiz gittiktensonra otomatikman, hepimiz etkilenmiş olduk. Buradan yeni hizmete giren ŞehirHastanesinin çevresinde bir yere gidelim diyoruz. Ancak, Yeni hastanenin oradakiralayabileceğimiz dükkan kalmamış. Olanlarda çok uçuk rakamlar. O kirabedeller ile AVM'den dükkan kiralanabiliyor. Biz esnaflar için üzücü bir durum.

“BU ÇEVREYE HAREKET GETİRECEK BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLSİN”
Biz esnaflar olarak, boşaltılan eski DevletHastanesi ve Doğumevi Hastanesinin yerine buraya hareketlilik getirecek birprojenin acilen hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu bölgenin atıl kalmaması,hareketlilik kazanmasını istiyoruz.

“BURAYA ANAOKULU OLMAZ”
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan veBütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç geçtiğimiz günlerde gazetecilereyaptığı açıklamada oraya Anaokulu düşündüklerini söylemiş. Biz buraya böyle birproje istemiyoruz. Buraya yapılacak bir Anaokulu buranın ekonomik değerini vehareketliliğini artırmaz. Başka bir proje düşünülmesi ve hayata geçirilmelidir”dediler.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.