Kubilay Unutulmadı

Kubilay Unutulmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2018 11:12
Kubilay Unutulmadı

Cumhuriyet Devrimi şehidi Yedeksubay öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay katledilişinin 88. yılında tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

İlk etkinlik dün saat 14:00'de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. CHP ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin birlikteliği ile gerçekleşen etkinlik çelenk sunumunun ardından Kaymakkapı Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması ile devam etti.



Burada CHP yöneticisi Erdal İnceayan tarafından ortak açıklama metni okundu.

Bir diğer etkinliğin adresi de yine Kaymakkapı Meydanı oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında gençler ellerinde "Atatürk'ün askeriyiz, Kubilay'ın sesiyiz" yazılı dövizler taşıdı.



ADD Şube Başkanı Batuhan Güldiken, burada yaptığı açıklamada "
Kubilay’ın okulundan Derviş Mehmet yetiştirmek isteyenler her sabah okulun kapısında Cumhuriyeti bekleyen Kubilay anıtının önünden bacakları titreyerek geçiyor.

“Kindar nesiller yetiştirme” hedefi sürdükçe binlerce Kubilay daha yetişecektir. Bu kin bitmedikçe de yetişmeye devam edecektir.
Derviş Mehmetlerin günleri geldiyse, Kubilayların günleri de gelmiştir" ifadelerini kullandı.

ADD'li gençler açıklamanın ardından "Andımız"ı okudu.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.